anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Rozmiar napisów divix w RDR AT-100.

profile.country.pl_PL.title
puchacz0555
Nowicjusz

Rozmiar napisów divix w RDR AT-100.

Czy i jak można zmieniać rozmiar napisów przy odtwarzaniu płyt divix rekorderem AT-100.
Konkretnie czy można je powiększyć ?

7 ODPOW. 7
maniuz
Początkujący

Miałem ten sam problem rok temu. Z informacji, jakie uzyskałem z różych źródeł wynika, że Sony nie przewiduje nawet uaktualnień programowania, aby pomóc użytkownikom.

eMCe-----
Początkujący

I czy coś zmieniło się w tej kwestii? Też posiadam tę nagrywarkę, ale jak nie wrzucę DivX na projektor, to trochę oczy bolą od oglądania takich mikrusów :)

Lutek1234
Początkujący

moze macie za male TV lub za daleko siedzicie od TV?
u mnie 46 cali i 5 metrow od TV bardzo ladnie mozna czytac napisy.

eMCe-----
Początkujący

U mnie 32" i 5m i mało co widać... Czy naprawdę Sony ma tak głęboko w d... swoich klientów, by nie uaktualnić oprogramowania by napisy nieco powiększyć? Wiele osób ma z tym kłopot. Nie wszyscy mają jak kolega TV 46".

profile.country.PL.title
RASTX.
Użytkownik

Rekordery DVD nie zostały wyposażone w funkcję powiększenia tekstu. Nie otrzymałem również potwierdzenia, że zostanie przygotowywane oprogramowanie, które wprowadzałoby taką zmianę. Niemniej jak zauważył Lutek1234, wielkość czcionki może być różna ( przykład w załącznikach ), zależnie od przygotowanych plików.

Lutek1234 napisał(a):

moze macie za male TV lub za daleko siedzicie od TV?
u mnie 46 cali i 5 metrow od TV bardzo ladnie mozna czytac napisy.

-----------------------------------------------------------------------------
Sony Europe Limited ( Sp. z o.o. ), Oddział w Polsce;
eMCe-----
Początkujący

Pierwsze dwa screeny są to filmy z "wlepionymi" napisami do filmu, gdzie wlepiając można sobie ustawić dowolną wielkość czcionki i dowolny jej krój, ale wymaga to trochę pracy i ok godziny-dwóch przemielenia filmu odpowiednim oprogramowaniem. Ostatni screen to jedyny dołączający napisy do DivX w formacie txt i jak widać wielkość napisów jest do bani. Tak jak już było wspomniane na TV Sony 32" KDL-V5500 z odległości 5m nic nie widać i nie da się komfortowo oglądać filmów, a wady wzroku nie mam.
Mnie osobiście nie zależy na funkcji powiększania, ale na domyślnej większej dwukrotnie czcionce!!! To chyba nie problem zmienić to w sofcie. Skoro tyle osób na to narzeka, to może czas najwyższy w końcu coś z tym zrobić.

profile.country.PL.title
RASTX.
Użytkownik

eMCe napisał(a):

Mnie osobiście nie zależy na funkcji powiększania, ale na domyślnej większej dwukrotnie czcionce!!! To chyba nie problem zmienić to w sofcie.

Jeżeli zostanie opracowane nowe oprogramowanie, na stronie http://support.sony-europe.com/index.aspx?site=odw_pl_PL, zostanie zamieszczony odpowiedni komunikat o tym fakcie.

-----------------------------------------------------------------------------
Sony Europe Limited ( Sp. z o.o. ), Oddział w Polsce;