Podziel się wrażeniami!
Czy i jak można zmieniać rozmiar napisów przy odtwarzaniu płyt divix rekorderem AT-100.
Konkretnie czy można je powiększyć ?
Miałem ten sam problem rok temu. Z informacji, jakie uzyskałem z różych źródeł wynika, że Sony nie przewiduje nawet uaktualnień programowania, aby pomóc użytkownikom.
I czy coś zmieniło się w tej kwestii? Też posiadam tę nagrywarkę, ale jak nie wrzucę DivX na projektor, to trochę oczy bolą od oglądania takich mikrusów
moze macie za male TV lub za daleko siedzicie od TV?
u mnie 46 cali i 5 metrow od TV bardzo ladnie mozna czytac napisy.
U mnie 32" i 5m i mało co widać... Czy naprawdę Sony ma tak głęboko w d... swoich klientów, by nie uaktualnić oprogramowania by napisy nieco powiększyć? Wiele osób ma z tym kłopot. Nie wszyscy mają jak kolega TV 46".
Rekordery DVD nie zostały wyposażone w funkcję powiększenia tekstu. Nie otrzymałem również potwierdzenia, że zostanie przygotowywane oprogramowanie, które wprowadzałoby taką zmianę. Niemniej jak zauważył Lutek1234, wielkość czcionki może być różna ( przykład w załącznikach ), zależnie od przygotowanych plików.
Lutek1234 napisał(a):
moze macie za male TV lub za daleko siedzicie od TV?
u mnie 46 cali i 5 metrow od TV bardzo ladnie mozna czytac napisy.
Pierwsze dwa screeny są to filmy z "wlepionymi" napisami do filmu, gdzie wlepiając można sobie ustawić dowolną wielkość czcionki i dowolny jej krój, ale wymaga to trochę pracy i ok godziny-dwóch przemielenia filmu odpowiednim oprogramowaniem. Ostatni screen to jedyny dołączający napisy do DivX w formacie txt i jak widać wielkość napisów jest do bani. Tak jak już było wspomniane na TV Sony 32" KDL-V5500 z odległości 5m nic nie widać i nie da się komfortowo oglądać filmów, a wady wzroku nie mam.
Mnie osobiście nie zależy na funkcji powiększania, ale na domyślnej większej dwukrotnie czcionce!!! To chyba nie problem zmienić to w sofcie. Skoro tyle osób na to narzeka, to może czas najwyższy w końcu coś z tym zrobić.
eMCe napisał(a):
Mnie osobiście nie zależy na funkcji powiększania, ale na domyślnej większej dwukrotnie czcionce!!! To chyba nie problem zmienić to w sofcie.