Podziel się wrażeniami!
Witam,
przymierzam się do zakupu któregoś z odtwarzaczy Blu Ray. Szukam jasnego porównania różnic między poszczególnymi odtwarzaczami.
Próbowałem porównać dane techniczne ale wydają się one błędne!
Na stronie możemy przeczytać min.
Przeglądarka internetowa
NIE
Strumieniowa transmisja
TAK
Lampa błyskowa
TAK (po aktualizacji)
Trochę chyba wstyd by takie byki były na firmowej stronie poważnego producenta.
cogito napisał(a):
Z tego co pamiętam trzeba wykazać się niezłym sprytem żeby odpalić youtube w jakości HD. Spróbuj zalogować się na swoje konto i wejść kolejno w Moje konto -> Ustawienia -> Ustawienia odtwarzania. "Zawsze wybieraj najlepszą opcję na podstawie rozmiaru odtwarzacza." jest opcją której szukasz.
Standardowo, z komputera przez przeglądarkę. A potem na to samo konto musisz się zalogować przez odtwarzacz żeby Twoje ustawienia były ściągnięte z Twojego profilu. Nie logowałem się na konto youtube z poziomu odtwarzacza więc nie powiem czy z jego poziomu można zmienić ustawienia konta. Jeśli masz ochotę sprawdź i daj znać. Chętnie się dowiem
Pozdrawiam
cogito
Zmieniłem ustawienia na YT zalogowałem się przez Bluray ale żadnych zmian filmy nadal nie są odtwarzane w HD.
A film który próbujesz uruchomić na pewno jest dostępny w HD? Bo jeśli tak to zaczyna brakować mi inwencji...
Pozdrawiam
cogito
Niestety nadal nic mi nie idzie w HD z YT. Np. chce obejrzeć to http://youtu.be/fm0MLr-GbHg
i idzie w SD.
dailymotion.com idzie HD.
Jeśli masz najnowszą aktualizację i nadal nie masz w opcjach youtube możliwości włączenia HD to możliwe, że aktualizacja błędnie się wgrała. Wtedy możesz jedynie zwrócić się o pomoc do serwisu.
Jakie są różnice pomiędzy BDP-S480 a BDP-S380?
BDP-S480 posiada w przeciwieństwie do BDP-S380 :
- Odtwarzanie Blu-Ray 3D
- DLNA
- Prostą przeglądarkę internetową