anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony STR-DH820 Amplituner - Problem z odczytem USB

Gryzzlly
Początkujący

Sony STR-DH820 Amplituner - Problem z odczytem USB

Witam.
Mam następujący problem.
Mój nowy amplituner Sony STR-DH820 odczytuje zawartość USB z muzyką według własnej
zachciewajki, humoru itd. Raz czyta, raz nie. Statystycznie 90% prób to niepowodzenie. W wiadomych przyczyn jest to bardzo uprzykrzające życie ponieważ nie mam do niego odtwarzacza cd, tylko ps3 i najłatwiej jest mi słuchać muzyki z USB.
Proszę o pomoc ! Czy problemem może być stare USB którego używam? Czy musi być 2.0?

5 ODPOW. 5
profile.country.pl_PL.title
stubbs.
Użytkownik

Masz możliwość podłączyć inne USB na próbę. Model STR-DH820 jest kompatybilny ze standardem 2.0 z tego co pamiętam (jeśli się mylę - proszę o lincz i poprawkę ;) ).

Ostatnio miałem podobny problem w laptopie - próbowałem zgrać pliki z lichego USB. Laptop go odczytał, otworzyłem dysk (pendrive), wtedy zamykało mi się okno z zawartością i nie wykazywało w "moim komputerze" tego nośnika. Kilkanaście razy próbowałem, aż w końcu wyszło - wina: USB (pendrive) nadające się do kosza.

Pozdrawiam Stubb
spolDon1fhkbr
Początkujący

Moim zdaniem pendrive pada już. Ale wcześniej upewnij się na innym.

Gryzzlly
Początkujący

To może być racja, ale to USB śmiga na lapku i na radiu w kuchni :) jest stare , ale działa. Dzisiaj próbowałem podłączyć pod amplituner moją nokie -wcześniej działało bez problemu, teraz jest ten sam problem co z przenośną pamięcią. Za każdym razem pokazuje się komunikat "READING" a potem "1" i nie chce grac, czyli tracki wczytuje, ale nie chce grac. Czasem pokazuje się komunikat "NO SUPPORT" ale rzadko. Zarówno mój stick przenośny i telefon to z pewnością USB 1.0, więc sprawdzę jeszcze z USB 2.0 i będę pewny o co chodzi. Wątpię żeby amplituner był wadliwy bo mam go 2 tygodnie i kupiłem w sklepie nowy.
Dziwi mnie jednak fakt że na początku amplituner odtwarzał wszystko jak leci, a im dalej w czasie tym problem się powiększał. Dzisiaj od rana nie udało mi się ani razu nic uruchomić z USB.

profile.country.pl_PL.title
stubbs.
Użytkownik

Jeśli problem się powtórzy notorycznie na innym pendrive'ie możesz skontaktować się z serwisem Sony. Być może masz uszkodzony port USB w amplitunerze, choć mało prawdopodobna sprawa.

Pozdrawiam Stubb
spolDon1fhkbr
Początkujący

Ja bym poszedł do sprzedawcy, w końcu 2 tygodnie więc jest szansa, że już od początku tak się działo. Jak ampli nie ma śladów użytku to niech wymieni.