Podziel się wrażeniami!
W końcu wymieniłem stary sprzęt na nowy, aby nie mieć 10 pilotów i niekompatybilnych kompnentów kupiłem wszystko SONY mając nadzieję że jak wydam więcej (wg cen sklepowych gdy to kupowałem to te 3 elementy kosztowały ponad 10tys) to będę miał lepiej (a przynajmniej wygodniej):
TV BRAVIA 40NX700
BD "coś tam" 370
i STR-DA3600ES
Wszystko połączyłem ze sobą przewodami HDMI, kablówka z dekodera też jest na HDMI, dodatkowo wszystkie urządzenia podłączone są do routera i internetu. Na komputerze (XP) w sieci dla testów instalowałem 3 różne serwery DLNA: PS3, VaioMediaPlus, WindowsMP
Problemy:
1. DLNA:
TV widzi PC, odtwarza mp3, jpg, filmy z PS3, WMP,
BD odtwarza jpg tylko z PS3, a mp3 a na VAio i WMP także i jpg : mam komunikat "nieobsługiwany format "
STR odtwarza jpg, mp3 tylko z WMP ale już filmów nie
Co za diabeł w tym siedzi że jedno widzi drugie nie...
2. SetupManager
W komplecie do STR była płyta SetupManager - przy próbie instalacji pojawia się błąd:
The file X:\EULA\SonyEULA_US_SEL.htm does not exist, or youdo not have access privileges for it.
File name: Install_set_ENG.ini
Section: EULA
Key: Detail
3.VAIO Media Plus
Zainstalowałem, w ustawieniach dodałem udostępnione katalogi - bez rezultatu. W liście artystów, gatunków itp pusto. Ale nawet jak się pojawią nie widzę tam możliwości przeglądania wg katalogów. Jak to ruszyć ?
4. Shoutcast
Znajduję tam masę stacji, ale szukać mogę tylko alfabetycznie, njak dodać inne, przecież jest w sieci obecnie przynajmniej kilkaset stacji polskich, na stronie shoutcast na którą powołuje się Sony jest ich koło 300 w amplitunerze ani jednej - czy jest taka możliwość ?
5. BGM
Często chciałbym posłuchać muzyki, ale niech sobie na ekranie leci program, film, czy też może zdjęcia - bardzo jest wkurzające że mimo moich kombinacji i prób, jak wrzucę sobie ulubiona płytę to na ekranie muszę oglądać suwak i bąbelki. Czy naprawdę nie można tak ustawić amplitunera aby audio było z wejścia HDM4, a video np z HDMI1 ?
Mam jeszcze kilka innych pytań, ale zacznijmy od tych najważniejszych.
Będzie ktoś miły i mi to wyjaśni ?
z góry dziękuję Sławek
wwwgompl napisał(a):
1. DLNA:
TV widzi PC, odtwarza mp3, jpg, filmy z PS3, WMP,
wwwgompl napisał(a):
2. SetupManager
W komplecie do STR była płyta SetupManager - przy próbie instalacji pojawia się błąd:
The file X:\EULA\SonyEULA_US_SEL.htm does not exist, or youdo not have access privileges for it.
File name: Install_set_ENG.ini
Section: EULA
Key: Detail
wwwgompl napisał(a):
4. Shoutcast
Znajduję tam masę stacji, ale szukać mogę tylko alfabetycznie, njak dodać inne, przecież jest w sieci obecnie przynajmniej kilkaset stacji polskich, na stronie shoutcast na którą powołuje się Sony jest ich koło 300 w amplitunerze ani jednej - czy jest taka możliwość ?
wwwgompl napisał(a):
Mam jeszcze kilka innych pytań, ale zacznijmy od tych najważniejszych.
Będzie ktoś miły i mi to wyjaśni ?
z góry dziękuję Sławek