anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

STR-DG520 problem z DTS

cebza1983
Początkujący

STR-DG520 problem z DTS

Na początek chciałbym wszystkich pozdrowić i się przywitać.
Mam taki problem, że od momentu kiedy zakupiłem sprzęt nigdy nie obejrzałem filmu w DTSie. Zawsze mam wyświetloną ikonkę PLII. Sprzęt jest połączony tak: DVD --> hdmi + coaxial --> AMPLI --> TV. Czy jak wrzucam płytkę z filmem i wybieram w menu ścieżkę dzwiękową DTS to powinna mi na ampli wyskoczyc ikonka dts? Nie posiadam suba i się zastanawiałem czy dts odpala tylko z subem? To samo się tyczy do opcji, gdy wybieram ścieżkę DD to, tak samo mam zawsze tylko PLII. Czy mam coś źle podłączone czy może wina konfiguracji? Dodam, że jak na płycie mam 3 ścieżki dźwiękowe to podczas odtwarzania mam tylko dwie do wyboru z pilota. Skopiowałem nawet jeden film kasując wszystkie ścieżki prócz DTS, efekt był taki, że obraz był a dźwięku brak. Nie ma już pomysłu na ten problem, czy to wina braku suba czy czegoś innego? Ampli powinien pokazywać w jakim foramcie jest dzwięk zapisany na płycie i wybrany do odtwarzania.
Proszę o pomoc i z góry dziękuję.

1 ODPOWIEDŹ 1
cebza1983
Początkujący

Już problem rozwiazany. DVD nie było skonfigurowane i nie puszczało sygnału DD i DTS.