Podziel się wrażeniami!
Witam, po paru latach gdzieś głęboko w piwnicy odnalazłem starą mini wieżę Sony MHC - 6800 co to był za sprzęt wtedy, ale wracając do sprawy odnalazłem prawie wszystkie części oprócz jak okazuje się chyba najważniejszej taśmy łączącej wszystkie komponenty i moje pytanie gdzie można to kupić albo co bardziej prawdopodobne jak to zastąpić czymś innym. System Hi-Fi składa się z: Stereo power amplifier, digital control amplifier, tunera / odtwarzacza CD oraz kaseciaka. Mi chodzi o wykorzystanie tylko tego wzmacniacza. Czyli muszę podłączyć power amplifier z digital control amplifier. Szkoda mi tego wzmacniacza bo jest naprawdę dobry. Proszę was o radę gdzie można kupić jeszcze ten kabel szukałem w necie ale nic nie znalazłem, może będzie działać jakiś zamiennik tylko właśnie nie wiem jaki może Wy będziecie wiedzieć.
Z góry wielkie dzięki.
PS. dorzucam obrazek na którym widać te wejścia czyli port SYSTEM CONTROL
http://obrazki.elektroda.pl/4332346900_1307694563.jpg
wrzuciłem jako link a nie jako img bo nie można dać więcej niż 800 x 800 pixeli a chcę żeby obrazek był w większej rozdzielczości aby można było sobie przybliżyć
Niestety, temat raczej niemożliwy do wykonania... Sam miałem dokładnie taką wieżę, i problem z brakiem taśmy (dokładniej taśma z jedną wtyczką).
Pozostaje chyba tylko wrzucić na allegro, może ktoś łyknie...
Niestety zgadzam się z kodim9. Przegrzebałem internet i powiem Ci, że nie znalazłem dosłownie nigdzie takiego wejścia o którym piszesz. Może rzeczywiście na serwisach aukcyjnych ktoś na sztuki kupi? Dołożysz trochę i możesz sprawić sobie kolejną wieżyczkę.
No to widać klapa, to jest jakaś nie standardowa taśma i nie da jej się niczym zastąpić, czyli mówicie albo oryginalna taśma, której praktycznie nie da się już kupić / odkupić, albo sprzęt do kosza. Mówicie, że mam sprzedać na allegro.pl ale po co komu to jak z tym nie da się już nic zrobić?
Spróbuj skontaktować się z sontronic.pl to autoryzowany serwis - być może będą posiadać taką taśmę.
Dzięki, napiszę do nich zobaczymy co odpowiedzą wtedy napiszę Wam jak stoi sprawa.
Czasem się ludziom coś psuje. Mój znajomy niedawno szukał procesora dźwięku (razem sobie sprowadziliśmy dawno temu dwie takie wieże ), bo swój jakoś uszkodził, jeśli chcesz, mogę się dowiedzieć czy dalej szuka. Daj znać na priv, jeśli się zdecydujesz sprzedać. Albo tu, bo to przecież żadna tajemnica chyba
O i jest kabel udało się i działa wszystko pięknie, podłączyłem do komputera i super sobie radio internetowe gra. Dzięki wszystkim za pomoc. Temat zamykam.
Możesz napisać, gdzie dostałeś - takie info może pomóc innym.