anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Taśma transmisyjna do wieży MHC - 6800

Marcin94x
Początkujący

Taśma transmisyjna do wieży MHC - 6800

Witam, po paru latach gdzieś głęboko w piwnicy odnalazłem starą mini wieżę Sony MHC - 6800 co to był za sprzęt wtedy, ale wracając do sprawy odnalazłem prawie wszystkie części oprócz jak okazuje się chyba najważniejszej taśmy łączącej wszystkie komponenty i moje pytanie gdzie można to kupić albo co bardziej prawdopodobne jak to zastąpić czymś innym. System Hi-Fi składa się z: Stereo power amplifier, digital control amplifier, tunera / odtwarzacza CD oraz kaseciaka. Mi chodzi o wykorzystanie tylko tego wzmacniacza. Czyli muszę podłączyć power amplifier z digital control amplifier. Szkoda mi tego wzmacniacza bo jest naprawdę dobry. Proszę was o radę gdzie można kupić jeszcze ten kabel szukałem w necie ale nic nie znalazłem, może będzie działać jakiś zamiennik tylko właśnie nie wiem jaki może Wy będziecie wiedzieć.
Z góry wielkie dzięki.
PS. dorzucam obrazek na którym widać te wejścia czyli port SYSTEM CONTROL
http://obrazki.elektroda.pl/4332346900_1307694563.jpg
wrzuciłem jako link a nie jako img bo nie można dać więcej niż 800 x 800 pixeli a chcę żeby obrazek był w większej rozdzielczości aby można było sobie przybliżyć

8 ODPOW. 8
kodi9-----
Początkujący

Niestety, temat raczej niemożliwy do wykonania... Sam miałem dokładnie taką wieżę, i problem z brakiem taśmy (dokładniej taśma z jedną wtyczką).

Pozostaje chyba tylko wrzucić na allegro, może ktoś łyknie...

profile.country.pl_PL.title
stubbs.
Użytkownik

Niestety zgadzam się z kodim9. Przegrzebałem internet i powiem Ci, że nie znalazłem dosłownie nigdzie takiego wejścia o którym piszesz. Może rzeczywiście na serwisach aukcyjnych ktoś na sztuki kupi? Dołożysz trochę i możesz sprawić sobie kolejną wieżyczkę.

Pozdrawiam Stubb
Marcin94x
Początkujący

No to widać klapa, to jest jakaś nie standardowa taśma i nie da jej się niczym zastąpić, czyli mówicie albo oryginalna taśma, której praktycznie nie da się już kupić / odkupić, albo sprzęt do kosza. Mówicie, że mam sprzedać na allegro.pl ale po co komu to jak z tym nie da się już nic zrobić?

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Spróbuj skontaktować się z sontronic.pl to autoryzowany serwis - być może będą posiadać taką taśmę.

Marcin94x
Początkujący

Dzięki, napiszę do nich zobaczymy co odpowiedzą wtedy napiszę Wam jak stoi sprawa.

kodi9-----
Początkujący

Czasem się ludziom coś psuje. Mój znajomy niedawno szukał procesora dźwięku (razem sobie sprowadziliśmy dawno temu dwie takie wieże :-) ), bo swój jakoś uszkodził, jeśli chcesz, mogę się dowiedzieć czy dalej szuka. Daj znać na priv, jeśli się zdecydujesz sprzedać. Albo tu, bo to przecież żadna tajemnica chyba :c20

Marcin94x
Początkujący

O i jest kabel :) udało się i działa wszystko pięknie, podłączyłem do komputera i super sobie radio internetowe gra. Dzięki wszystkim za pomoc. Temat zamykam. :)

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Możesz napisać, gdzie dostałeś - takie info może pomóc innym.