Podziel się wrażeniami!
Witam
Przymierzam się do wymiany mojego jedynego,pierwszego i obecnego odtwarzacza Blu-ray - BDP-S300.
Zastanawiam się czy jest sens zakupu starszych modeli które mają analogowe wyjście CINCH 7.1 (nie mam jeszcze amplitunera z HDMI, ale mam optyka i coaxial a amplituner ma 7 kanałów dźwięku i dekoder 7.1 DOLBY PRO LOGIC II X. Również taką mam konfigurację kolumn. Na razie nie zamierzam wymieniać amplitunera, ale wiem że kiedyś trzeba będzie to zrobić)
Interesowałby mnie odtwarzacz, który miałby procesor obrazu - najlepiej X-Reality PRO
(TV jaki posiadam to SONY KDL-40NX720). Jest to dla mnie istotne, bo mam sporo filmów na DVD, a ponoć X-Reality PRO potrafi z nich wyciągnąć prawie HD.
Również dobrze by było, żeby odtwarzacz miał obsługę płyt i filmów 3 D (nie chciałbym kupować znowu trzeci raz dla tej 1 funkcji)
Co polecacie?
Pozdrawiam
jezeli chcesz Bd od sony to tylko model s790.x-reality pro nie ma,bo to procesor do obrobki sygnalu sd w tv
Zgadza się, a do tego jak pewnie zauważyłeś - dobre kable to podstawa abyś miał ładny i nie przycinający się obraz. Lepszej jakości HDMI 1.4 starczy (około 100-120zł).
Zgodzę się z pieniazkiem. S790 będzie będzie najlepszym wyborem, czyta nawet pliki mkv, a to dla wielu osób ważna rzecz.
Dzięki za porady. Ten najnowszy odtwarzacz ma dużo zalet - zwłaszcza skalowanie do i obsługę rozdzielczości 4 K. Trochę żałuję, że SONY od dłuższego czasu nie daje ANALOGOWYCH ZŁĄCZ CHINCH 7.1 wtedy miałbym już wszystkie problemy rozwiązane i nie musiałbym w przyszłości kupować nowego amplitunera. Gdybym jednak chciał wszystko to pozostaje mi najwyższy model odtwarzacza PHILIPS'a. Innych marek nie biorę pod uwagę. Tylko czy PHILIPS zapewni mi taką świetną jakość obrazu, jaką dają produkty SONY?
lucasfan napisał(a):
... Innych marek nie biorę pod uwagę...
nie ma co sie oszukiwac sony ma dobre odtwarzacze ale panas z tych wsystkich plastikow jest najlepszy.ja tylko dlatego kupilem bdp s490 bo wszystko mam sony i wszystko mam kompatybilne.
s790 najlepszy model
photomusic napisał(a):
lucasfan napisał(a):
... Innych marek nie biorę pod uwagę...
A szkoda, gdyż warto.
Philips, owszem, oferuje dobry obraz, lecz nieobce są mu awarie i częste wizyty w serwisie.
Kiedy stanąłem przed wyborem odtwarzacza, głównym kryterium wyboru była jakość obrazu z płyt BD i DVD. Nie bez znaczenia był również dźwięk. Mój wybór padł na Panasonica BDT310.
Piękny obraz z olimpiady w Pekinie był czynnikiem nie bez znaczenia przy wyborze urządzeń obsługujących olimpiadę w Londynie, zresztą Panasonic od zawsze błyszczał pod względem jakości obrazu. Filmy z płyt DVD wyglądają (u mnie na plazmowym tv) jak HD z tunera sat. Jeśli chodzi o dźwięk-nie jest źle, choć z CD nieco jednak ustępuje Rotelowi RDV 1060,lecz słychać to dopiero na audiofilskim zestawie (u mnie ONKYO A9755 i HECO Argon 50).
Jeśli chodzi o jakieś egzotyczne formaty typu mkv itp., to nie po to kupuję wysokiej klasy sprzęt, aby słuchać na nim mp3 i oglądać mkv.
SONYES napisał(a):
hehehhe jak słyszę audiofilski to śmiech mnie ogarnia...