- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
KDL-65W855c -- brudny obraz powitalny..
Po pierwszym wlaczeniu TV pojawil sie taki oto obraz:
nie wiem, czy dobrze widac niemniej na zywo jest tego wiecej - cienie i smugi, katy niedoswietlone. TV nowy od Scentre dotarl bezpiecznie. Poprzedni TV KDL60w605b byl perfekcyjny bez kalibracji, tutaj zas po parugodzinnej kalibracji nadal smugi zawsze widoczne w menu i przebijaja na obraz tv. Poza tym o znalezieniu wifi mozna zapomniec. Jakie jest zdanie Forumowiczow bo jak na zakup za ponad 7k (w tym full gwar i ubezp) to uwazam to za nieporozumienie.. a moze jestem pedantyczny i to miesci sie w normie? prosze o jakies sugestie 😞 ps: ekran jest czysty - sprawdzilem by nie wyjsc na losia..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
jak dla mnie to żadna niespodzianka, jeszcze przy takim rozmiarze TV
to jest technologia LED z podświetlaniem krawędziowym a więc tak to wygląda
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
Jeśli według Ciebie jest źle i nie jesteś zadowolony to skontaktuj się z SC - może wymienią.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witamy
trudno ocenić to jednoznacznie, dlatego w tej sytuacji sugerujemy kontakt z autoryzowanym serwisem.
Pozdrawiamy
Zespół Sony
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Wyglada to dokladnie tak - poprawilem oswietlenie po to aby przedstawic bardziej ,rzetelnie' w/w cienie/smugi. Najlepiej widac to pod lekkim katem na monitorze w koncu zdjecie to tylko zdjecie 😆 Zdaje sobie sprawe, ze moze to uroda egzemplarza niemniej prosilbym o informacje czy KDL60w605b mial rowniez oswietlenie edge-led? Niestety nie udalo mi sie tego znalezc, a jezeli takie dodatki ekranowe to norma przy podswietleniu edge-led to przynajmniej bede wiedzial jakie dalsze kroki podjac.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
KDL-60W605B - według mojej wiedzy to Edge LED czyli krawędziowe podświetlanie.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dziekuje za info. Pozostaje wiec wymienic na inny egzemplarz tego samego modelu..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ale inny egzemplarz bedzie miał to samo, czym większa przekątną tym bardziej to widać, szczególnie narażone są na to TV z technologią Edge LED
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Rozumiem, w takim razie co mi pozostaje? Zakup TV z direct LED ? OLED? 😞 Celuje w 60-65cali jakies propozycje odnosnie marki Sony (nie wypada mi pytac o inne marki na tym forum ? Jezeli chodzi o zakres cenowy to biorac pod uwage fakt koniecznosci dodatkowego zakupu ubezpieczenia /full risk/ nie chcialbym przekroczyc pulapu 7.5k zlotych
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Tylko OLED albo przywyknąć - bo tak naprawdę ile czasu bedziesz ogladac taki ekran?
W normałym użytkowaniu te plamy nie sa tak widoczne i nie przeszkadzaja
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »