anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Nadchodzi v 3.915 ?

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

Nadchodzi v 3.915 ?

Amerykanie wczoraj dostali aktualizację z wersji 3.885 do 3.915 jednak nie jest to jeszcze N.Kto chce sobie przetłumaczy :).Ciekawe czy u nas też coś wpadnie na dniach.Ciekawe info o dodaniu PAP-u.

• Updates the system software to Android™ M (Marshmallow)
  • Improves the general performance of the television
  • Adds support for 4K Live/NeuLion® Sports digital video technology
  • Improves general software quality of the TV
  • Improves RVU support
  • Adds Twin Picture (PAP function) support
  • Resolves a condition where a black picture may occur after performing a remote Off/On (KDL-75W850C)
  • Supports PlayMemories Online service
  • Supports PlayStation™ Now service
  • Improves Wi-Fi connectivity of the TV
  • Improves picture quality (dynamic range, noise reduction, sharpness)
  • Supports Netflix® streaming service (4K Models)
  • Improves Lip Sync for HDMI input
  • Improves performance and stability of the USB video playback features
  • Resolves a condition where a black screen and no sound may occur when an input changes from YouTube® to another input
  • Resolves a condition where a black screen may occur during USB video playback
  • Supports Internet based EPG (Electronic program guide)
  • Supports Netflix streaming service (2K Models)
  • Supports Amazon®, Pandora®, and Crackle™ applications
  • Supports Force Reboot by holding down the Power key on the BT or IR remote controller
  • Improves performance and stability of overall UI operation
  • Improves performance and stability of the Action Menu
27 ODPOW. 27
profile.country.PL.title
leczech
Użytkownik

Coś mi tu nie gra.U mnie funkcja PAP(obraz i obraz) jest dostępna na W755C. Słaba,bo słaba, ale jest. Z tego co słyszałem to nowe oprogramowanie miało udostępnić PIP(obraz w obrazie). Z PlayMemories Online też od czasu do czasu korzystam. Chyba, że funkcje te w jakiś sposób zostają ulepszone.Jeżeli PAP i PIP będzie taki jak w starych telewizorach(np. seria EX), to wtedy  będzie to  jakiś niewielki kroczek do przodu.Ale bardzo w to wątpię.

profile.country.PL.title
Darek_A
Użytkownik

Jeżeli chodzi o termin wydania tej aktualizacji, to coś "+-" wiem.
Wczoraj dzwoniłem do serwisu w Poznaniu, żeby zgłosić dolegliwości mojego XD85.
W rezultacie Pani poprosiła, żebym jeszcze kilka dni poczekał na nowe oprogramowanie, gdyż dostali informację, że takie będzie dostępne do połowy tego miesiąca.
Później zobaczymy, czy coś się poprawiło, czy nie. 

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

@leczech  to się zgadza w W755C taka opcja była od początku ale ja liczę ,że w moim XD93 przybędzie :slight_smile:

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Miejmy nadzieję, że pojawi się jak najszybciej choć z doświadczenia wiemy, że często są opóźnienia i były już przypadki wycofania wydanej aktualizacji.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
leczech
Użytkownik

@zbygaajFunkcja PAP nie była początkowo  dostępna na moim  W755C. Była nawet wzmianka ze strony Sony ,że funkcja ta będzie udostępniona w póżniejszym terminie(stare dane techniczne). Zaskoczyłeś mnie , bo myślałem ,że wszyscy użytkownicy telewizorów Sony android z 2015-2016 mogą już korzystać z PAP. Jeżeli mamy to samo oprogramowanie , to rzeczywiście firma Sony dała ciała.

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

@leczech  masz rację coś mi świta ,że te opcje zostały dodane w trakcie aktualizacji opierałem się na przykładzie znajomego,który ma W755 od maja 2016 w jego wersji było od razu (chyba) w moim modelu na infolinii kazali mi właczać ActionMenu i szukać w zakładce gdzie nigdy tego nie było :slight_smile: tacy fachowcy ale zobaczymy co teraz widać coś drgnęło :slight_smile:

profile.country.PL.title
Bruno79
Poszukiwacz

Gdzie jest funkcja PAP i jak można ją wypróbować?

profile.country.PL.title
leczech
Użytkownik

@Bruno79Podłączyć  przez hdmi zewnętrzne żródło sygnału(np.tuner,nagrywarka itp), włączyć je, nacisnąć action menu i wybrać podwójny obraz.

profile.country.PL.title
Bruno79
Poszukiwacz

Dziękuję. Funkcja fajna, ale raczej rzadko będę z niej korzystać. Aktualizacji do ver. 3.915 dalej brak :slight_smile:

profile.country.PL.title
Mord3r-n-kill
Użytkownik

zebyś się nie zdziwił. Sony narazie tylko kasuje funkcje, a ty marzysz o dodawaniu. Nigdy więcej Sony