anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Nadchodzi v 3.915 ?

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

Nadchodzi v 3.915 ?

Amerykanie wczoraj dostali aktualizację z wersji 3.885 do 3.915 jednak nie jest to jeszcze N.Kto chce sobie przetłumaczy :).Ciekawe czy u nas też coś wpadnie na dniach.Ciekawe info o dodaniu PAP-u.

• Updates the system software to Android™ M (Marshmallow)
  • Improves the general performance of the television
  • Adds support for 4K Live/NeuLion® Sports digital video technology
  • Improves general software quality of the TV
  • Improves RVU support
  • Adds Twin Picture (PAP function) support
  • Resolves a condition where a black picture may occur after performing a remote Off/On (KDL-75W850C)
  • Supports PlayMemories Online service
  • Supports PlayStation™ Now service
  • Improves Wi-Fi connectivity of the TV
  • Improves picture quality (dynamic range, noise reduction, sharpness)
  • Supports Netflix® streaming service (4K Models)
  • Improves Lip Sync for HDMI input
  • Improves performance and stability of the USB video playback features
  • Resolves a condition where a black screen and no sound may occur when an input changes from YouTube® to another input
  • Resolves a condition where a black screen may occur during USB video playback
  • Supports Internet based EPG (Electronic program guide)
  • Supports Netflix streaming service (2K Models)
  • Supports Amazon®, Pandora®, and Crackle™ applications
  • Supports Force Reboot by holding down the Power key on the BT or IR remote controller
  • Improves performance and stability of overall UI operation
  • Improves performance and stability of the Action Menu
27 ODPOW. 27
profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

@Mord3r-n-killjak Ci Sony coś zabrało zawsze możesz oddać TV na niezgodność z opisem

profile.country.PL.title
Bruno79
Poszukiwacz

Ja jestem zadowolony z mnogości funkcji jakimi dysponuje mój TV. Miałem na testach samsunga i philipsa 4K to dopiero był niewypał. Podstawowa sprawa zgłaśnianie źródła liniowego dźwięku po podłączeniu przewodu typu chinch i mini Jack do gniazda słuchawkowego. Philips sobie z tym nie poradził. Trzeba było wchodzić w dodatkowe funkcje dźwięki, żeby pilotem od tv zgłośnić lub ściszyć dźwięk. W Sony jest to rozwiązanie i działa bez problemu. Druga sprawa ustawienia głośności dźwięku pomiędzy programami nadającymi dźwięk w różnych systemach audio. W Sony można wzmocnić dźwięk lub obniżyć w zależności od tego czy jest to dźwięk Dolby Digital czy zwykły. Oczywiście jest znacznie więcej rozwiązań, które zdecydowały o wyborze tej firmy.

Oprogramowanie to bardzo duże niedociągnięcie i jest to nie do przyjęcia, a wstydem powinno być dla Sony tak wolne reagowanie na zgłaszane przez klientów uwagi. Myślę, że nie chodź tutaj o polski rynek tylko ogólnie o podejście Wielkiej Korporacji do klientów.

Ostatnio coś funkcjonariusze Sony milczą? Jesteście tam Panowie i Panie? Co z aktulizacjami, moż jakieś info? Kiedy 3.195 do seri 2015, a kiedy planowane wprowadzenie 7.0 ? Proszę o info. Dziękuję

Tagi (1)
profile.country.PL.title
leczech
Użytkownik

@Bruno79Rynek jednak ma też chyba znaczenie. Wnioskuję to z prostych przykładów. Funkja hbbtv w telewizorach Sony, Samsung była na początku aktywna po wybraniu przy konfiguracji kraju Niemcy. A to wiązało się z brakiem polskich liter przy EPG,telegazecie.W starszych telewizorach Sony aktywacja nastąpiła chyba po roku czasu , a w starszych Samsungach z 2011 roku nawet tego nie zrobiono. Nowe serie telewizorów LG składane pod Wrocławiem były do kupienia na rynkach zachodnich 2-3 miesiące wcześniej niż na naszym.Kiedyś zainteresowany byłem Sony 24EX325. U nas w Sony Center i innych sklepach nigdy nie był do kupienia, mimo zapewnień sprzedawców, że trzeba poczekać kilka miesięcy.Holandia,Szwajcaria to kraje znacznie mniejsze niż Polska. A jak ktoś ma kablówkę i wybierze jeden z tych krajów, to zobaczy ilu operatorów kablowych jest do wyboru. Już sześć lat temu sprawdzałem na telewizorze Toshiba i liczba ta wynosiła blisko dziesięciu operatorów do wyboru.A u nas UPC , albo wcale.I tak można pisać elaborat.

pozdrawiam

profile.country.PL.title
Bruno79
Poszukiwacz

No i mamy nową wersję softu, nawet o wyższym numerze niż przewidywana, bo 3.925. A oto najnowsze zmiany:

• Poprawiono czas reakcji telewizora na sygnały z pilota
  • Rozwiązano problem uniemożliwiający połączenie się telewizora z punktem dostępowym sieci Wi-Fi w trybie czuwania
  • Rozwiązano problem uniemożliwiający zamknięcie okna dialogowego z informacją o wyłączeniu z powodu braku aktywności podczas korzystania z przycisków VOL+/-
  • Rozwiązano problem z odtwarzaniem materiałów 4K z serwisu YouTube (w rozdzielczości 2560 x 1440 lub wyższej)
  • Rozwiązano problem uniemożliwiający wykrycie dysku twardego przez telewizor pozostający w trybie czuwania
profile.country.PL.title
Darek_A
Użytkownik

Przecież to wszystko wiadomo. 
Każdy, kto pobierał plik, czytał to. 
Lepiej napisz, czy wszystko jest ok. 
Co u ciebie szwankowało, a zostało tą aktualizacją naprawione.

Wysłano z mojego urządzenia Samsung
profile.country.PL.title
Bruno79
Poszukiwacz

Ta wiadomość jak się widzę nie domyśliłeś była skierowana do osób, które jeszcze nie zainstalowały tej aktualizacji, a być może to uczynią. Później napiszę odnośnie moich przemyśleń na temat aktualizacji. Jestem w trakcie testów. 

profile.country.PL.title
wolfmar
Użytkownik

Po co w wątku o innym numerze wersji pisac to co widać w sąsiednim wątku dotyczącym nawet w tytule właściwej wersji? No ale kolega Bruno jak widać lubi marudzic i mieć zawsze rację :wink:

profile.country.PL.title
Bruno79
Poszukiwacz

Hej wątek dot. innej wersji, ale jak widać do EU zostało wprowadzone oprogramowanie w wersji wyzszej niż w US. Stąd umieściłem taki post. Zmieniwszy temat u mnie po krótkich testach widać wolniejsze działanie TV oraz zgłaszany przeze mnie problem odnośnie nazewnictwa wejść nie został rozwiązany :slight_smile: