- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
NETFLIX w HD i UHD w Bravia KD 55X8509C - ma ktoś?
Od wczoraj korzystam z NEFLIX-a, wykupiłem abonament w jakości HD/UHD,
niestety mimio szybkiego łącza i prawidłowych ustawień jakość przyblokowana jest do 480p.
Pomoc techniczna NETFIX-a nie istenieje, więc nawet nie ma co tam pytać, ten konkretnie telewizor
powienien obługiwać NETFLIX-a w UHD, choć na liście modeli obsługujacych go nie ma ale są starsze:
https://help.netflix.com/en/node/23878
Pytanie - czy ktokolwiek uzyskał jakość HD/UHD w NETFLIX na TV SONY?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ja full włączyłem na tym modelu tv. Jak sprawdzić parametry obrazu? Gdzie ma być info na materiale video czy HD czy UHD?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Co to znaczy "Ja full włączyłem na tym modelu tv"?
Chy zrobiłeś to w NETFLIX? Na głównym pilocie od TV po lewej od przycisku "NETFLIX" jest przycisk "info".
Po wciśnięciu tego guzika w lewym górnym rogu TV masz ilość pikseli obrazu. U mnie max 480, a powinno być 2160 dla UHD a 1800 dla FHD.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Pewnie zależy od łącza net,film dertdevil jest w 4k a ja mam 1080. Pisałem o full bo wszedłem na stronę web i tam wybrałem abonament plus inne ustawienia np jakość auto lub UHD. Masz słabe łącze internetowe na 4k, ja też.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Wow! Dobra wiadomość że się da! Dziękuję za odpowiedź. Ja mam abonament z HD i UHD, i u mnie tylko 480p,
Możliwe że to kwestia łącza, ale z YT wszystko śmiga...NETFILX wymaga teoretycznie 25 Mbps do UHD,
u mnie jest w tej chwili średnio 35 Mbps stabilnie przez LTE. Po za tym jak miałem na "auto" to nawet na chwilę
nigdy nie przeskoczyło na więcej niż 480 - dziwne, po czasem przeskakiwało na mniej. Wczoraj zmieniłem na najwyższą jakość odtwarzania jako domyślną, więc nie wiem czy jeśli łącze jet za wolne to będzie 480p? a czemu po porstu nie będzie się dłużej buforować? Kiedy kupiłeś abonament? Teraz w styczniu? Rozumiem że jesteś z Polski? Bo ja jeszcze myślałem że ten darmowy miesiąc jest przymusowy i w tym pierwszym miesiącu nie ma jakości HD i UHD. I jeszcze coś - rejestrowałeś TV z przeglądarki w PC - ja nie bo wg mnie nie ma takiej opcji w menu NETFLIX.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Na marginesie dodam że jestem mile zaskoczony dźwiękiem z NETFLIX,
działa DD 5.1 i amplituner bez problemu odtwarza DD 5.1 po HDMI przez ARC
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Od wczoraj mam tz aktywowalem przez tv. Jak kupiłem jesieni ten model tv to nacisnalem przycisk netflixa i zgłosiłem chęć mailowo. Jestem z RP. Zobaczy się jak ta usługa się rozwinie. Jestem gotów płacić za dobrą,pełną ofertę te 50zl. Dźwięku jeszcze nie sprawdzałem ale to żaden problem na ampli.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ja aktywowałem z PC, bo niechciało mi się pisać pilotem, ale w TV loguję się na to samo konto, zresztą pakiet ma obsługiwać do 4 ekranów. Nie wiem w czym problem u mnie z tym 480p, nie wiem tez do końca na czym polega ten darmowy miesiąc, bo musiałem zapłacić i tak - czyli pewnie po miesiącu dopiero pobiorą opłatę
- może wtedy dopiero aktywują 4K - ale to by było bez sensu...
Też chetnie zapłacę 50 PLN/msc jeśli to będzie działać w 4K lub chociaż w FHD, z tym że jak na razie cała oferta (nie tylko 4K) jest wg mnie bardzo uboga lub nie w moim guście.
Zresztą, bierzesz np kategorię "thriller" i tam jest m.in. Pulp Fiction, bierzesz kategorię "akcja" i tam też Pulp Fiction...i tak ze wszystkim.
Do tego tam w ogóle nie ma klasycznych pozycji, praktycznie NIC nie można wyszukać...bo nic nie ma!
Ale nic to. Dziękuję za odpowiedzi, jeżeli ruszy u mnie to 4K lub HD to dam znać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Na innym forum czytałem że Gosć miał predk. neta 60 -stkę i film stopniowo podnosil sobie rozdzielczosc aż osiagnął FHD 1080 p, o 4k pisał, że mozna zapomnieć przy takim łączu.. MOże ten serwis jednak potrzebuje znacznei wiekszej prędk. netu żeby nie bylo prioblemów w 4k.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Lolek jak byś wszedł na stronę netflixa to byś nie pisał takich rzeczy. Serwisowi starczy 7gb dla 4k, a ja mam do 7 i mam fhd. Widocznie ciut mi brakuje do 4k ale na tą chwilę cierpliwie patrzę i oceniam. Po to okres próby by ewentualnie zrezygnować z full opcji. Następnie istotne jak Netflix podchodzi do innego IP na każdym z 4 ekranów/odbiorników. Wszystko się rozwija i buduje więc się zobaczy.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »