Podziel się wrażeniami!
witam.
od aktualizacji softu mam problem z KODI i SPMC które zainstalowałem na TV... nie działa opcja audio Pass-Through. ogldanie filmów jest mozliwe tylko przez aplikacja "video" która już była zainstalowana oryginalnie na TV ( tu oglądanie filmówe idzie ciągle bardzo dobrze ale KODI lub SPMC to większe kombajny i wole te playery). Od aktualizacji KODI i SPMC nie podają dzwięku DTS i Dolby do amplitunera .. tak jakby nie działała opcja audio Pass-Through .. dzwięk idzie tylko bez przekazywania do urządzenia odbiorczego czyli PCM. próbowałęm już 1000 rożnych kombinacji i nic.. TV podłoczopny do ampli przez HDMI 3 (ARC).. przed aktualizacja działąło a teraz nie.. czy może ktoś pomóc??
Dzięki za wiadomość. Czy szukałeś już odpowiedzi w dziale Pomoc? Polecamy upewnić się czy na naszym forum podobny problem nie był wcześniej poruszany. Pozostawiamy także dane kontaktowe do naszego działu Obsługi Klienta: customersupport.pl@eu.sony.com, tel. 22 3060694., https://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Email
Pozdrawiamy
Zespół Sony
z jakiego softu na jaki aktualizowales ?
hmm była tylko jedna aktualizacja tego TV (model 2017) w czerwcu bodajże.. wprowadzała android 7. i od tego czasu zaczeło sie źle dziaćz kodi u mnie. kompilacja: BRAVIA ATV2_EU-user 7.0 NRD91N.S36 1.6.0.26.02.1.00 release-keys.
Niezdziwiłbym się gdyby to było celowe działanie... (jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniącze*) i trochę poczekamy jak ktoś zaktualizuje aplikacje, tak by obejść ograniczenie wersji 7 androida.
Generalnie dzięki za cynk, pozostanę przy wersji 6...
* DTS i DD nie powstają z dobroci serca, tylko w celach zysków, a jak na tym można zarabiać, no np. ściągając pieniążki od producentów urządzeń. Osobiście nic do tego nie mam, mógłbym zapłacić za aplikację, która zawsze będzie działać (a nie tylko do następnej aktualizacji androida), nie zawiesza się, nie wymaga szukania w internecie informacji i eksperymentowania.
Ciekawe rzeczy można przeczytać pod:
u mine srednio z angielskim ale cos generalnie wydukałem faktycznie nie ma Pass-Through w KODI przez nowego androida 7.0.. ?? chciałęm tylko wiedziećczy sąna to jakieś sposoby. czy też tak macie? tak naprawde mimo ze mam ANDROID TV to filmy muszę oglądać przez ANDROID BOXA... bo aplikacja VIDEO generalnie smiga ale nie czyta zewnętrznych napisów... KODI ma obraz ale nie ma dzwięku (chyba ze PCM) i tak juz mi nic nie pozostaje jak odpalać przez MINIX android box .. żal troche ..
Najpierw przeczytajcie ten wątek poniżej:
https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=289735
Na Andku V6 też miałem z tym problem, pomaga instalacja wersjii "*****TY"
http://mirrors.kodi.tv/test-builds/android/arm/kodi-20170729-1e523d7-*****ty-armeabi-v7a.apk
Ktoś może potwierdzić czy działa PASSTHROUGH na tej wersji i Andku V7 ?
Przymierzam się do aktualzacji.
---------------------------------------
OMG Sony po co ta cenzura?!
Skrócony link, nieocenzurowany
gr4affy zainstalowalem jeszcze raz KODI z linka któego podałeś ( do tej pory miałem ze sklepu PLAY) i nagle DTS i DD działa! mam androida V7 TV XE90 (po aktualizacji). jesli chodzi o DTS HD i DD true HD to słychać tylko "pierdzenie" .. nie jest tak jak np w aplikacji VIDEO ze DTS HD i DD HD są jakby kompresowane do zwykłego DTS i DD ale to i tak już dużo . dzięki!
Mój ampli nie obsługuje DTS HD i DD true HD, więc nie mam jak sprawdzić.
Poszukaj w ustawieniach zaawansowanych KODI, może jest coś w stylu DD HD Transcoding?