anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony KD-55XE9005 zamula

profile.country.PL.title
nico378nico
Użytkownik

Sony KD-55XE9005 zamula

witam. od jakiegoś czasu TV zaczął mi strasznie zamulać ... mam ten TV od 4 miesięcy i od miesiąca zaczą strasznie mulić.. tzn poruszanie siępo GUIDE lub po aplikacjach w HOME graniczy z cudem.. 1 na 100 kliknięć jest skuteczne.. oprócz KODI nie mam nic więcej zainstalowane i jak kupiłem ten TV to wszystko smigało dobrze a teraz muli.. na pare minut pomaga jeśli wyłączęi włączę TV z ZASILANIA.. ale po paru minutach znowu muli..  to  mnie doprowadza do szału bo nie tego oczekiwałem po tak drogim TV. proszęo radę.. czy może to podlega gwarancji?? jestem po aktualizacji TV ale jakiś czas po aktualizacji wsztko jeszcze dobrze chodziło.. nie mam podłączonego żądnego dysku ani pendrive.. odrazu mówię ze jakieś smieszne czyszczenie pamięci podręcznej nie sprawdza się a nie mam zamiaru co 10 min wyłączać i włączać z zasilania tv albo co chwilę przywracać do ustawień fabrycznych. dajcie zanć czy też macie takie problemy

4 ODPOW. 4
profile.country.PL.title
jacekgrab
Poszukiwacz

piałem w innym temacie że funkcja motionflow wprowadza zakłócenia, ale telewizor zaczął zamulać (reguje z opóźnieniam na klawisze), mam go od 3 tygodni (55xe8599, zaktualizowałem oprogramowanie), z dnia na dzień jest coraz gorzej wczoraj obraz przycinał tylko na szbkich scenach, dziś nawet jak ktoś obraca głową to widać przycięcia i zakłócenia, nie instalowałem żadnych aplikacji. 

profile.country.PL.title
jacekgrab
Poszukiwacz

tak się zzastanawiam, bo w moim przypadku wygląda to tak, że android zamula pewnie jest spore obciążenie procesora i jak włącze motionflow to przy ruchach na ekranie procesor już nie wyrabia. Jest taka możliwosć? 

profile.country.PL.title
nico378nico
Użytkownik

po paru tygodniach użerki w końcu znalazłem przyczynę.. bedzie śmiesznie .. baterie w pilocie :grin: ale kto by sięs podziewał ze przełączanie kanałów i dawanie głośniej , ciszej bedzie szło dobrze i płynnie a przycisk home i guide i poruszanie się po menu itp zamula tylko dlatego ze baterie w pilocie siadły ... nowe baterie sony po 2 miesiącach.. ( tv nie reagował na przyciski bo baterie były słabe a ja myślałem że tv zamula) 

profile.country.PL.title
matrbis
Użytkownik

Jacek odłączyć wszystkie peryferia i sprawdź. W moim przypadku był to nowy pendriva chyba 64. Fajny pendrive, mobilny ale zauważyłem że mam problem z odtworzeniem tego samego filmu co wcześniej miałem na hdd. A najlepszy numer że ten pendrive okropnie zamulil Windowsa na i7, procek szalał jak pendrive był wpiety. Nie używam go już i nie mam nigdzie problemu.