Podziel się wrażeniami!
Hej! Mam mały dylemat jaka kupic lustrzanke, zastanawiam sie nad kupnem a200 albo a230. Co sądzicie o nich i ktora bedzie lepsza dla mnie ? Z góry bardzo dziekuje
Style napisał(a):
Kita 18-70 bym nie polecił, to bardzo słaby obiektyw nawet jak dla amatora.
A kupując w zestawie, często kosztuje... 1 zł.Lajam napisał(a):
Kit 18-70 kosztuje z górką około 130 zł.
Uważam, że przeniesienie przycisków z lewej strony aparatu było dużym błędem sony !
Dlatego też gdybym dziś miał znaleźć się na Twoim miejscu wybrałbym A200!
A co do kit-a 18-70 to uważam, że nie jest taki zły a już w szczególności na początek
ADRIAN napisał(a):
Uważam, że przeniesienie przycisków z lewej strony aparatu było dużym błędem sony !
Lajam napisał(a):
Style napisał(a):
Kita 18-70 bym nie polecił, to bardzo słaby obiektyw nawet jak dla amatora.
Chyba jesteś zbyt przewrażliwiony na punkcie tego obiektywu.
Moim zdaniem każdym obiektywem, nawet DT 18-70 da się robić świetne zdjęcia...co niektórzy lansują inną teorię, ale jak to mówią "złej baletnicy...."
Style napisał(a):
Więc może nie wychwalajmy wszystkiego tak bardzo na forum, a chyba jest trochę taka tendencja tutaj
Ja myślę że na start lepsza jest stałka bo nie przyzwyczaja od początku do wygody "zoomowania" tylko zmusza do ruszania nogami
Myślę że jeżeli można sobie pozwolić na jeden obiektyw to lepiej zacząć od jasnej 50 niż znacznie ciemniejszego 18-70.
Style napisał(a):
Ja myślę że na start lepsza jest stałka bo nie przyzwyczaja od początku do wygody "zoomowania" tylko zmusza do ruszania nogami
Zwracam honor Masz rację ale jakoś o tym nie pomyślałem
Jednak wydaje mi się że do takich zdjęć kupuje się kompakta, a przynajmniej kiedyś tak było.
Style napisał(a):
Jednak wydaje mi się że do takich zdjęć kupuje się kompakta, a przynajmniej kiedyś tak było.
Style napisał(a):
podobno o wiele lepszy jednak osobiście nie miałem przyjemności sprawdzić.