Podziel się wrażeniami!
Wiec tak jestem młodym fascynatą lustrzankami. Miałem okazje działas lustrznka analogowa firmy minolty zostały mi po niej kilka obiektywów. Pierwsze pytanie czy mogłbym je dopasowac..? Nie wiem jeszcze jaka lustrznke kupic niestety budzet mam ograniczony A100, A200, A300 ?? a moze w moim wypadku bedzie lepszy aparat z rodziny H..? Takie pytania sie rodza:( Czytałem troche w internecie co nie co o aparatach i technicznie wolał bym A300 a finansowo A200. Moze ktos mogł bym przedstawic rozne wady i zalezty tych sprzetów. Martwi mnie tez ze sa zasilane bateria NP-FM500H jednak wolał bym zwykłe akumulatorki AA.
zastanawi mnie tez funkcja Live view na czym ona naprawde polega i czy to znaczy ze w alfie nie mozna bedzie ogladac zdjec po ich zrobieniu?? Tak takich kilka pytan prosze o pomoc i wsparcie w dobrym wyborze
z gory dzieki
duż informacji znajdziesz w instrukcjach:
A100 A200 A300 A350
A700 A800 A900
Jeśli obiektywy które posiadasz są od Minolty Af to wykorzystasz je bez problemu, wiec odpadł by Ci zakup nowych obiektywów. Akumulatorem bym się nie martwił bo wystarcza na dosyć długo, dopiero przy intensywnym foceniu może okazać się że nie wystarczy ale to się zdarza niezmiernie rzadko. Live view polega na tym że nie musisz patrzeć w wizjer aparatu tylko na wyświetlacz w momencie wykonywania zdjęcia, a podgląd zrobionej fotki masz zawsze
opis poszczególnych modeli http://nasza-klasa.pl/sony
FlaQ napisał(a):
Martwi mnie tez ze sa zasilane bateria NP-FM500H jednak wolał bym zwykłe akumulatorki AA.
FlaQ napisał(a):
...A100, A200, A300 ?? ... technicznie wolał bym A300 a finansowo A200. Moze ktos mogł bym przedstawic rozne wady i zalezty tych sprzetów. ...
A co do baterii to starcza spokojnie na 600-700 zdjęć bez używania live view w a200/a3XX z podpiętym kitem lub 55-200
ok dzienki chłopaki jak cos kupie to dam znac
Tadeusz napisał(a):
A200 różni się od A300 tylko tym podglądem "na żywo", na ekranie, przed zrobieniem zdjęcia. Po zrobieniu oczywiście też...
ripride napisał(a):
czy w a200 jest możliwość skonfigurowania aparatu by po zrobieniu zdjęcia wyświetlał je automatycznie na wyświetlaczu?
pzdr.