Podziel się wrażeniami!
Witam. Mam pytanie: czy a300 obsluguje tryb hss? Tzn. czy przy podlaczeniu lampu z hss (42 sonego), bedzie mozliwa synchronizacja z niskimi czasami?
Sqarpi napisał(a):
Witam. Mam pytanie: czy a300 obsluguje tryb hss? Tzn. czy przy podlaczeniu lampu z hss (42 sonego), bedzie mozliwa synchronizacja z niskimi czasami?
Dzieki wielkie, musialem pominac to, zdawalo mi sie ze na kazdym trybie blysku nie byly w ogole dostepne czasy krotkie. Dzieki wielkie, temat do zamkniecia.
Jeszcze jedno pytanie, w sumie bardziej o hss niz o wspolprace lampy z aparatem. Czy w innych lampach (w domysle wyzszych od 42) sonego hss dziala z obroconym palnikiem?
Sqarpi napisał(a):
Jeszcze jedno pytanie, w sumie bardziej o hss niz o wspolprace lampy z aparatem. Czy w innych lampach (w domysle wyzszych od 42) sonego hss dziala z obroconym palnikiem?
Szkoda. Dzieki za odpowiedz.
Sqarpi napisał(a):
Szkoda. Dzieki za odpowiedz.
W sumie mozna, bo robilem nawet tak. Bardziej chodzilo mi o lazenie z aparatem i odbijanie blusku gdzies po scianach, przy czasach krotszych niz 1/160.
No, tryb HSS raczej do błysku bezpośredniego jest.
A w zasadzie gdzie można by zastosować, i po co, taki sposób fotografowania? Żeby po ścianach i z szybką migawką konieczne?
Szybka, jak szybka, szybsza niz 1/160 by sie przydala. Czyms w granicach 1/320 bym nie pogardzil. Czasem jest tak ze cienie chcemy tylko lekko musnac czyms odbitym a calosc jest w miare dobrze doswietlona.