Podziel się wrażeniami!
Witam
Od pewnego czasu na fotkach pojawiają mi się w tych samych miejscach kilka czarnych punktów i coś w kształcie krótkiej nitki (ok 2 mm). Efekt jest ten sam z różnymi obiektywami stąd przypuszczenie, że brudna jest osłona matrycy.
Jak w bezpieczny sposób wyczyścić osłonę matrycy w A300. Opcja z menu nie daje rezultatów
No i wyczyściłem.
Wiedziony wrodzoną oszczędnością przeszukałem pawlacz i znalazłem gruchę od inhalatora ręcznego. Aparat na statyw dziurą w dół, parę dmuchów i z 4 paprochów został 1 który zmieniał tylko miejsce i za nic nie chciał zleźć z matrycy. Już chciałem sobie odpuścić gdy przypomniałem sobie że mam inhalator elektryczny (jak ktoś ma akwarium może wykorzystać do tego brzęczyk napowietrzający). Jeden dmuch i wszystko czyste . Po lewej pompka ręczna po prawej inhalator elektryczny.
zestaw do profesjonalnego czyszczenia
Pewnie
A i nazwa inhalatora adekwatna "New constalation" to jest to
Fajny patent
Ja to mam taką klasyczną, nie to co Lajamowa http://klubkm.pl/forum/images/smilies/crying.gif
Ale jakby mieć lewatywę, to pomysł z rakietą w d...
ciekawy http://klubkm.pl/forum/images/smilies/hihi.gif
inhalator elektryczny.
a fotkę podaruję by nie robić reklamy
a ja mam taka auto-gruszkę
24 litrowy zbiornik
Moc 2200 Watt
8 bar ciśnienie zbiornika z zaworem bezpieczeństwa
165l/min - wydajność
1 cylindrowy agregat smarowany olejem, nadający się długotrwałej pracy.
ostatnio jak to włączyłem to wyrwało mi łopatki z wentylatora procesora,
a ścieżki z płyty głównej mi powyginało.
wszystkie ciciki picimątwy i trontitle znikły.
a aparat nie działa )) (żart) aa i nie polecam tego rozwiązania gdyż kompresor pluje wodą- parą jak kto woli ...
no dobra panowie bo i mi dzis sie ten problem z matryca pojawil mam gruche srednich rozmiarow i nie ma bata zeby wydmuchalo mi to co widac na zdjeciach a z pol godziny dzis dmuchalem chyba a najciekawsze to to ze nie widze nawet tego na matrycy nawet do dosc mocnego swiatla nocnej lampki i co w tej sytuacji proponujecie? długo nie robilem zdjec krajobrazow a same portrety i na portretach tego nie widzialem a na krajobrazach odrazu ale to tez chyba od przyslony zalezalo ze nie bylo widac.. proszę o rady zamierzam kupić w aptece wieksza gruche o ktorej wczesniej byla mowa a jak to nie pomoze to co wtedy?
nie wiem czemu nie dodało załącznika może teraz się uda
imho pomoże patyczek do uszu
ja jeśli plamki są typem "tłuściocha" to jeszcze "chucham" na matrycę i sprzątam patyczkiem do uszu