anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

A300 i LView

Par_Dez
Początkujący

A300 i LView

Prośba do użytkowników A300 o podzielenie się uwagami na tema pracy z LV , czy może ja
coś knocę bo np. uważam że przy foceniu we wnętrzach na nie wiele się przydaje , oczywiście
przy słabym oświetleniu.Obraz jest nie wyraźny , b. zaszumiony , o ręcznym ustawianiu ostrości nie ma mowy a w każdym razie jest to trudne.Owszem w dobrych warunkach pogodowych jest lepiej i chyba tylko wtedy LV się przydaje.
To są tylko moje wrażenia przy korzystaniu z tej b. zachwalanej opcji.

7 ODPOW. 7
profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

fotografia to rejestracja światła. W pomieszczeniach z reguły jest go mało.
Matryca, która obsługuje LV jest znacznie mniejsza od głównej matrycy, dlatego obraz nie jest tak klarowny jak na zdjęciu.

mat_czok
Expert

Należy również pamiętać że LV przedstawia obraz tak jak zostanie zarejestrowany. więc w ciemnych pomieszczeniach jak nie ustawisz wyższego ISO, albo nie wydłużysz czasu naświetlania to będzie ciemno lub wręcz czarno, jakość też będzie gorsza.

Par_Dez
Początkujący

To akurat wiem , tylko dziwi mnie po co jest ta funkcja reklamowana jak coś rewelacyjnego
np. dotyczy to testów A380

profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

a sprawdzałeś jak działa LV w innych systemach? dziś mój kolega który zakupił ostatnio aparat firmy N (z funkcją nasza-klasa :slight_smile: ) powiedział że LV od Sony jest znacznie lepsze. minimalne, wręcz znikome, opóźnienia przy kadrowaniu, nie zapominaj że przy LV dalej mamy dostępny AF. to mało?
LV w A380 jest jeszcze lepsze niż A300 i A350

Par_Dez
Początkujący

Ja nie neguję że jest gorsze lub lepsze od innych systemów - mnie chodzi o samą technologię
- nie jest ona tak doskonała jak się o tym pisze i publikuje , owszem jest przydatną funkcją , być może mnie nie przypadła do gustu ale to tylko moje subiektywne odczucie i nikogo
nie mam zamiaru urazić.Bardziej chodzi o podzielenie się technicznymi niuansami przy korzystaniu z tej funkcji - praktycznie jak to wychodzi innym.

profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

co z tą technologią jest nie tak?

LudzkiLucek
Początkujący

co z tą technologią jest nie tak?

Pewnie to, że nie wyświetla full ejdż di w ogóle, a w kompletnych ciemnościach w szczególności :smileyhappy: .