Podziel się wrażeniami!
Prośba do użytkowników A300 o podzielenie się uwagami na tema pracy z LV , czy może ja
coś knocę bo np. uważam że przy foceniu we wnętrzach na nie wiele się przydaje , oczywiście
przy słabym oświetleniu.Obraz jest nie wyraźny , b. zaszumiony , o ręcznym ustawianiu ostrości nie ma mowy a w każdym razie jest to trudne.Owszem w dobrych warunkach pogodowych jest lepiej i chyba tylko wtedy LV się przydaje.
To są tylko moje wrażenia przy korzystaniu z tej b. zachwalanej opcji.
fotografia to rejestracja światła. W pomieszczeniach z reguły jest go mało.
Matryca, która obsługuje LV jest znacznie mniejsza od głównej matrycy, dlatego obraz nie jest tak klarowny jak na zdjęciu.
Należy również pamiętać że LV przedstawia obraz tak jak zostanie zarejestrowany. więc w ciemnych pomieszczeniach jak nie ustawisz wyższego ISO, albo nie wydłużysz czasu naświetlania to będzie ciemno lub wręcz czarno, jakość też będzie gorsza.
To akurat wiem , tylko dziwi mnie po co jest ta funkcja reklamowana jak coś rewelacyjnego
np. dotyczy to testów A380
a sprawdzałeś jak działa LV w innych systemach? dziś mój kolega który zakupił ostatnio aparat firmy N (z funkcją nasza-klasa ) powiedział że LV od Sony jest znacznie lepsze. minimalne, wręcz znikome, opóźnienia przy kadrowaniu, nie zapominaj że przy LV dalej mamy dostępny AF. to mało?
LV w A380 jest jeszcze lepsze niż A300 i A350
Ja nie neguję że jest gorsze lub lepsze od innych systemów - mnie chodzi o samą technologię
- nie jest ona tak doskonała jak się o tym pisze i publikuje , owszem jest przydatną funkcją , być może mnie nie przypadła do gustu ale to tylko moje subiektywne odczucie i nikogo
nie mam zamiaru urazić.Bardziej chodzi o podzielenie się technicznymi niuansami przy korzystaniu z tej funkcji - praktycznie jak to wychodzi innym.
co z tą technologią jest nie tak?
co z tą technologią jest nie tak?