anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

A350 brak komunikacji z PC

profile.country.pl_PL.title
Stach-----
Początkujący

A350 brak komunikacji z PC

Witam
Mam problem: Po podłączeniu aparatu do komputera pojawia się komunikat o niepoprawnej instalacji sprzętu. Nie jest on rozpoznawalny przez PC w żaden sposób. Próba znalezienia aparatu przy pomocy kreatora nic nie dała - z treści komunikatów wynika, że mam jakiś problem ze sterownikami (kod błędu: 10).
Nie wiem jak wgrać/naprawić/zaktualizować sterowniki, zwłaszcza gdy aparat stał się "niewidzialny". Niestety wpadłem w błędne koło: nie potrafię wgrać sterowników, bo komp nie widzi aparatu, a komp nie widzi aparatu, bo nie potrafię wgrać sterowników :( .
Problem występuje na różnych komputerach z różnymi systemami operacyjnymi. Karta pamięci sprawdzona i sprawna. W menu ustawiony jako pamięć masowa.
Proszę o pomoc...

1 ODPOWIEDŹ 1
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Witam,

Z Twojego opisu wynika, że faktycznie coś jest nie tak z komunikacją - być może to wina aparatu, być może kabla USB.

Jedną z tych rzeczy możesz sprawdzić - wystarczy podłączyć z innym kabelkiem i porównać efekty.

Jeśli to problem aparatu, konieczne będzie wysłanie go do serwisu.
Wizyta w serwisie zazwyczaj jest błyskawiczna i już po 2-3 dniach, aparat jest z powrotem u Ciebie. Pobyt w serwisie o ile aparat nie ma już gwarancji, wiąże się z kosztami, a Ty niekoniecznie musisz te koszty ponosić.

Mam dla Ciebie alternatywę, a mianowicie - zewnętrzny czytnik kart flash.
Jest to najwygodniejsze rozwiązanie z możliwych. Bezkolizyjnie można zrzucać zdjęcia z karty pamięci na dysk twardy Twojego komputera. :-)
Wydatek około 40 zł i spokój na długi czas.

Jeśli chciałbyś skorzystać z usług serwisu, podaję adres:

Ekspertyza i wycena naprawy jest bezpłatna (płacisz tylko za przesyłkę sprzętu)

Centrum Serwisowo Informacyjne Foto i Video
01-014 Warszawa, ul. Żytnia 15

tel. (22) 379 20 90
fax (22) 379 20 91
www.e-csi.pl
info@e-csi.pl

Pozdrawiam,