Podziel się wrażeniami!
No właśnie. Pytanie jak w temacie.
Z tego co wyczytałem, to oba modele różni:
- rozdzielczością matrycy,
- rozdzielczość ekranu LCD,
- szybkość zdjęć seryjnych.
Najbardziej zależy mi na niższych szumach (matryca CMOS), a z tymi w obu modelach chyba podobnie.
Ciekaw jestem czy ktoś z forumowiczów porównywał np. obraz z obu ekranów LCD (tryb edycji zdjęć).
Zastanawiam się czy warto dopłacać te 600 zł do modelu A550.
Przeglądałem forum pod tym kątem i generalnie sporo się pisze i poleca A550 natomiast A500 pozostaje jakby w cieniu
Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki i uwagi na ten temat.
To co jest podane na stronie producenta co do wytrzymałości akumulatora to tylko taka przybliżona wartość
Najlepiej jest się o tym przekonać w praktyce.
Jest wtedy pozytywne zaskoczenie
Marku, tylko chodzi o to, że w instrukcji obsługi jest zupełnie inna, przybliżona wartość. I obie powołują się na C.I.P.A. Z praktyki wynika, że ta wartość ( z instrukcji), jest bardziej zbliżona do rzeczywistości...Starosta napisał(a):
To co jest podane na stronie producenta co do wytrzymałości akumulatora to tylko taka przybliżona wartość
![]()
Wiem TadeuszuTadeusz napisał(a):
Marku, tylko chodzi o to, że w instrukcji obsługi jest zupełnie inna, przybliżona wartość. I obie powołują się na C.I.P.A. Z praktyki wynika, że ta wartość ( z instrukcji), jest bardziej zbliżona do rzeczywistości...
Ok 400 fotek na LV a 800 przez wizjer tyle zrobiłem zdjęć rzadko używając lampę
Sony A500 dla ścisłości
Witam wszystkich,
co do akum. w A550 może nikt mi nie uwierzy, ale ja zrobiłem na jednym ładowaniu ponad 1600 zdjęć w trudnych warunkach zimowych na zawodach narciarskich (wizjer + przeglądanie i kasowanie zdjęć na ekranie).
Nic tylko Kupować 5xx
Dziękuję Wam wszystkim za zainteresowanie i pomoc, dzięki której jeszcze bardziej utwierdziliście mnie w przekonaniu, że warto zakupić A550:)