Podziel się wrażeniami!
Zauważyłem, że na małym wyświetlaczu pojawiają się przebarwienia, tak jakby przyciskało się wyświetlacz LCD. Efekt widoczny jest przy świetle dziennym, natomiast przy świetle sztucznym jest niezauważalny. Spotkał się może ktoś z Was z tego typu wadą? Aparat mam od dwóch tygodni, i czyżbym musiał już go reklamować?
To wada a w zasadzie ficzer każdego panelu lcd - mam to w 77 , zegarku, wyłączniku czasowym, i takich tam ..
Posty niezwiązane z tematem górnego wyświetlacza zostały usunięte.
Bardzo proszę o trzymanie się wątku.
Dzisiaj reklamowałem korpus w Sony Center. Co prawda sprzedawca widział wadę, ale nie mógł napisać, że ją potwierdza. Sprawdziłem inną a77 i było tak samo źle, albo i nawet gorzej. Ciekawy jestem jak się dalej ułoży reklamacja. To wygląda tak jakby nacisnęło się wyświetlacz w zegarku albo kalkulatorze i wtedy pojawiają się odbarwienia, tyle, że to zjawisko występuje nawet gdy aparat nie ma zasilania. Jak dostanę odp. z serwisu, podzielę się z Wami uwagami.
Hmmm... A77, którą testowałem też to miała, ale to było rozszczepienie światła na szybce wyświetlacza a nie na samym wyświetlaczu.
Zerknąłem dziś u znajomego na A77 - to samo, na szybce, nie na wyświetlaczu.
Obawiam się, że to po prostu kwestia materiału i jego zakrzywienia, a nie jakakolwiek wada.
myślę, że serwis nic nie zrobi to widać w każdej a77 tak jak kolega wyżej napisał inżynierowie zaprojektowali zakrzywione szkiełko/plastik i przy oświetleniu pod pewnym kątem pojawia sie to odbarwienie. Swoją drogą w niczym to nie przeszkadza żeby robić zdjęcia...
pawelszymanski6 napisał(a):
myślę, że serwis nic nie zrobi to widać w każdej a77 tak jak kolega wyżej napisał inżynierowie zaprojektowali zakrzywione szkiełko/plastik i przy oświetleniu pod pewnym kątem pojawia sie to odbarwienie. Swoją drogą w niczym to nie przeszkadza żeby robić zdjęcia...
Mnie to nie drażni. Niestety :smileymrgreen:stasiek2002 napisał(a):
Oczywiście masz rację, ale jak się wydaje 5 kzł na aparat to musi to nieźle dżaźnić
stasiek2002 napisał(a):
pawelszymanski6 napisał(a):
Oczywiście masz rację, ale jak się wydaje 5 kzł na aparat to musi to nieźle dżaźnić
JagiS napisał(a):
Zauważyłem, że na małym wyświetlaczu pojawiają się przebarwienia, tak jakby przyciskało się wyświetlacz LCD. Efekt widoczny jest przy świetle dziennym, natomiast przy świetle sztucznym jest niezauważalny. Spotkał się może ktoś z Was z tego typu wadą? Aparat mam od dwóch tygodni, i czyżbym musiał już go reklamować?