anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

akumulator do 330

menia21
Nowicjusz

akumulator do 330

Witam, mam pytanie, czy do sony alfa 330 podejda inne akumulatory ? czy musza byc tylko oryginalne sony? i czy jesli podejda to nie popsuje to aparatu?

6 ODPOW. 6
tomek67-----
Początkujący

Kupiłem na allegro zamiennik w firmie i dostawałem błąd na ekranie,
że akumulator niekompatybilny czy jakoś podobnie.
W dodatku, żeby wyjąć to ogniwo z aparatu musiałem użyć nożyka.
Drugą podróbkę kupiłem z firmy fotoenergia, jest ok.

Taif-----
Początkujący

Witam wszystkich, to mój pierwszy raz tutaj.
Mam podobny problem, kupiłem akumulator na fotoenergia.pl i wyskakuje mi błąd, czasem od razu po włożeniu, a czasem po max. 5 minutach. Proszę o pomoc.
Przede mną wyjazd i czasem będę ponad dwa dni bez prądu i na jednym nie wyrobie.

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Taif napisał(a):

kupiłem akumulator na fotoenergia.pl i wyskakuje mi błąd, czasem od razu po włożeniu, a czasem po max. 5 minutach. Proszę o pomoc.

Najlepszym pomysłem jest zakup oryginalnego akumulatora.
W przypadku zamiennika... :c18 pozostaje jedynie reklamować akumulator. Może uznają?

------------------------------
fotoamator
Taif-----
Początkujący

dzięki za szybką odpowiedź.
jeżeli nie macie pomysłów to chyba najlepiej będzie zwrócić tą i kupić inną, może zainwestuję w oryginał żeby się nie denerwować ;)

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Taif napisał(a):

jeżeli nie macie pomysłów to chyba najlepiej będzie zwrócić tą i kupić inną, może zainwestuję w oryginał żeby się nie denerwować ;)

A jakie tu można mieć pomysły?
Jak firma sprzedaje akumulatory, które zwane są zamiennikami, to mają po prostu działać. Tak jak oryginał. (może mieć np. mniejszą pojemność i tp. niedogodności, ale nie ma prawa nie działać). W przypadku, jak nie działa - reklamujemy.

------------------------------
fotoamator
Taif-----
Początkujący

Tadeusz napisał(a):

Taif napisał(a):

A jakie tu można mieć pomysły?
Jak firma sprzedaje akumulatory, które zwane są zamiennikami, to mają po prostu działać. Tak jak oryginał. (może mieć np. mniejszą pojemność i tp. niedogodności, ale nie ma prawa nie działać). W przypadku, jak nie działa - reklamujemy.

i tak zrobię, dzięki.