anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Alfa 500+Sigma 70-300 APO DG Macro

Grzybek
Początkujący

Alfa 500+Sigma 70-300 APO DG Macro

Witam
mam pytanie zwiazane z takim zestawem.Dwa miesiace temu nabyłem a500 z kitem+Sigma 70-300 APO DG Macro.Wlasnie z podpietą sigmą powstał problem,warczy obiektyw podczas właczania i ostrzenia na AF.Po odpieciu od puszki gdy krece ostr. w obiektywie to czuje wyrazne opory.Mam wrazenie ze sony zajechało sigme. :c25 Prosze o opinie na ten temat.
pozdrawiam

16 ODPOW. 16
Grzybek
Początkujący

Skoro to tak powszechna przypadłoś Sigmy 70-300 APO DG Macro z mocowaniem do Sony (nie mam pojecia w których alfach jest podniesiona moc silnika) to powinni zaznaczyć do którego aparatu obiektyw sie nadaje.
Tak na chłopski rozum:
Kupuje 126p bo podobno ma dobre osiągi.Fiat wkłada tam w miedzyczasie silnik od poloneza aby klijent dogonił na drodze bmw i był zadowolony .Natoniast to czy pourywa przeguby nikogo nie obchodzi.Poprostu przeguby to slabe ogniwo. :shock:

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Grzybek napisał(a):

Skoro to tak powszechna przypadłoś Sigmy 70-300 APO DG Macro z mocowaniem do Sony (nie mam pojecia w których alfach jest podniesiona moc silnika) to powinni zaznaczyć do którego aparatu obiektyw sie nadaje.

Obiektyw nadaje się do tego modelu, do którego ma bagnet!
A przypadłość jest ogólna, tzn. ja używałem tej sigmy jeszcze do staruszki Minolty... i też pojechała do serwisu na wymianę zębatek! I nie ma to nic wspólnego z mocą silnika AF, ani jego obrotami.

------------------------------
fotoamator
Grzybek
Początkujący

Sigma juz w domu po naprawie.Pisałem do serwisu aby przesłał obiektyw do domu a nie sklepu i tak sie stało.

profile.country.pl_PL.title
acinloop
Nowicjusz

Więc, nie pozostaje nic innego jak życzyc miłego użytkowania sprzętu :thumbsup:

Grzybek
Początkujący

Obiektyw po naprawie sprawuje sie dobrze i mam nadzieje ze tak mu zostanie.Ciekawe czy uszkodzone zembatki faktycznie wymieniają na mocniejsze .....trzeba bylo napisac trybiki:)

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Grzybek napisał(a):

Ciekawe czy uszkodzone zembatki faktycznie wymieniają na mocniejsze .

Jeśli masz na myśli zębatki, to owszem - plastik wymieniają na metal.

------------------------------
fotoamator
Grzybek
Początkujący

Trybiki to pewnie stal hartowana :thumbsup: Przetrzyma wszystkie przeciązenia.