Podziel się wrażeniami!
Siemka, Panowie i Panie czy możecie mi powiedziec jak wy robicie ze np. są mocno nasycone kolory ?? nie znam sie na tym kompletnie a z miłą chęcia bym sie nauczył. czy Zdjęcia sa jakos specjalnie obrabiane w jakims programie czy macie jakies sposoby...
ps mam alfe 200 a ogólnie chcialem kupic nikona. Słyszałem ze nikon lepszy ale cena byla 3 x wieksza od sonego. Sprzedawca mowil ze niby jest lepsza alfa. mozecie mi pomóc??
z góry dzieki
ufosan napisał(a):
Lustrzanka przedstawia obraz taki jakim jest, a kompakt "ubarwia" itp.
Na początek zajrzał bym do strefy kreatywnej i ustawił przestrzeń barw Vivid.
Jeżeli będzie mało to jeszcze bym podciągnął nasycenie z poziomu aparatu.
Jest jeszcze jedna metoda.
Spróbuj zdjęć w formacie RAW, wszystko a nawet więcej, o czym pisałem wyżej ustawisz wizualnie w czasie obróbki.
ja tam na kolorki nie narzekam w alfie 200. W strefie twórczej mam ustawione z reguły standard. Przykładowe zdjęcie w tej opcji
ja tam na kolorki nie narzekam w alfie 200. W strefie twórczej mam ustawione z reguły standard. Przykładowe zdjęcie w tej opcji
to zdjęcie machnięte tylko dla pokazania że kolory nie wychodzą blade czy mało nasycone. Nie zdjęcie do oceny...
to zdjęcie machnięte tylko dla pokazania że kolory nie wychodzą blade czy mało nasycone. Nie zdjęcie do oceny...
a to bardzo możliwe. Mam nowy monitor T200. Macie może jakieś patenty na kalibracje monitora?
a to bardzo możliwe. Mam nowy monitor T200. Macie może jakieś patenty na kalibracje monitora?
Czy istnieje możliwość wypożyczenia takiego kalibratora sprzętowego?? Nie mogę znaleźć w googlach nic na ten temat
Wie ktoś może coś na ten temat. Albo czy ktoś posiadający taki sprzęt jest w stanie odpłatnie oczywiście skalibrować mój monitor?
Czy istnieje możliwość wypożyczenia takiego kalibratora sprzętowego?? Nie mogę znaleźć w googlach nic na ten temat
Wie ktoś może coś na ten temat. Albo czy ktoś posiadający taki sprzęt jest w stanie odpłatnie oczywiście skalibrować mój monitor?