Podziel się wrażeniami!
witam.chcialam poprosic o wyjasnienie mi takiej rzeczy.jezeli obiektyw nie ma opcji automatycznego dobierania ostrosci czyli jest manualny a aparat ma tak jak sony alfa 330 to czy jak dolacze do niego obiektyw manualny to czy opcja automatycznego ostrzenia bedzie dzialala?
Jak sama nazwa wskazuje jest to szkło manualne czyli ostrość i przysłonę regulujemy sami na obiektywie niezależnie do czego podepniemy ten obiektyw
Podłączyć obiektyw manualny do aparatu Sony w większości wypadków możesz jedynie przez specjalną przejściówkę.
Siłą rzeczy, nie będziesz miała automatycznego ostrzenia, ponieważ obiektyw nie ma mechanizmu który by na to pozwalał. Dodatkowo taki obiektyw musi mieć odpowiedni bagnet (A) lub przejściówkę.
ok a mozecie mi doradzic i cos opowiedziec o tych obiektywach
TOKINA AF SD 70-210 1:4-5,6 MACRO , MINOLTA / SONY AF 70-210 mm f/ 3.5-4.5 ,
Sigma UC ZOOM 70-210mm 4-5.6 / Minolta MD
kasiunia napisał(a):
ok a mozecie mi doradzic i cos opowiedziec o tych obiektywach
TOKINA AF SD 70-210 1:4-5,6 MACRO , MINOLTA / SONY AF 70-210 mm f/ 3.5-4.5 ,
Sigma UC ZOOM 70-210mm 4-5.6 / Minolta MD
acha czyli to md oznacza ze potrzebna przjsciowka?dzieki tego nie wiedzialam
Łączenie postów. Tadeusz
a co oznaczaja te cyferki 1:4-5,6 i w drugim przypadku 3.5-4.5 ?
kasiunia napisał(a):
a co oznaczaja te cyferki 1:4-5,6 i w drugim przypadku 3.5-4.5 ?
Te cyferki określają jak zmienia się maksymalny względny otwór przysłony w zależności od ogniskowej.
A teraz pytanie, dlaczego nie stosujesz opcji "zmień", tylko piszesz kolejnego posta?
i co to oznacza ? odp na pytanie:jeszce na to nie wpadlam ale dzieki za sugestie.nastepnym tazem zastosuje "zmien"
Te cyferki określają jak zmienia się maksymalny względny otwór przysłony w zależności od ogniskowej.
kasiunia napisał(a):
i co to oznacza ?