Podziel się wrażeniami!
Witam,
mam problem z obiektywem w sony alpha300, a mianowicie od jakiegoś czasu na środku pojawił się jakiś zaciek?? (na załączonej focie na czerwono), obiektyw nigdy nie był odkręcany od body, spróbowałem wszystko przeczyści - obiektyw i lustro. Nic jednak to nie dało - co dziwniejsze zaciek najbardziej widoczny jest na niebieskich tłach - niebo, na jasnym tle jest nie widoczny.
Może to jakieś zabrudzenie wewnątrz obiektywu ??
http://picasaweb.google.pl/lh/photo/wjD ... directlink
Prośba o pomoc - co to może być ??
JaM2 napisał(a):
obiektyw nigdy nie był odkręcany od body
próbowałem ale niestety bez żadnych efektów
JaM2 napisał(a):
Witam,
mam problem z obiektywem w sony alpha300, a mianowicie od jakiegoś czasu na środku pojawił się jakiś zaciek?? (na załączonej focie na czerwono), obiektyw nigdy nie był odkręcany od body, spróbowałem wszystko przeczyści - obiektyw i lustro. Nic jednak to nie dało -
Prośba o pomoc - co to może być ??
JaM2 napisał(a):
spróbowałem wszystko przeczyści - obiektyw i lustro. Nic jednak to nie dało (...)
szczerze mówią to trochę się boje grzebać przy matrycy bo z moim sprytem po czyszczeniu plama zwiększy się dwukrotnie i pojawiał się dodatkowe syfy
po prostu nie mam zdolności manualnych
aparat jest na gwarancji - ile takie czyszczenie może kosztować w serwisie ?
Do 6 miesięcy po zakupie gratis.
Niestety piękne czasy się skończyły przyszedł kryzys i producent już nie sponsoruje czyszczenia. Tak jeszcze w woli wyjaśnienie Sony sponsorowało czyszczenie przez 3 miesiące.
Nie żartuj. Ja liczyłem , że dam aparat do czyszczenia przed końcem 6 miesięcy od zakupu.