anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Canon 5D mark II vs Sony a55

dobielo-----
Początkujący

Canon 5D mark II vs Sony a55

Ktoś może wytłumaczy dlaczego w porównaniu do Canona 5D mark II kontrast i kolor jest tak zły?. http://www.youtube.com/watch?v=Rz9K8vAn3WQ

15 ODPOW. 15
profile.country.PL.title
Mi.chel
Użytkownik

Ktoś może wytłumaczy dlaczego w porównaniu do Canona 5D mark II kontrast i kolor jest tak zły?.

Mz. to kwestia filmowania pod światło (Sony) vs ze światłem (Canon). Całkiem też możliwie, że Canon został dokładnie ustawiony do nakręcenia tego filmu (n. WB itd.), a film z Sony poleciał na automacie, bo nie o jakość tu chodziło.

Michał Koziara
profile.country.PL.title
jakaspe45
Poszukiwacz

Zwróć też uwagę na cienie rzucane przez prezentera. Są delikatne i rozproszone. Świadczyć to może o odpowiednim doświetleniu planu. Sony filmując w drugą stronę już tak ładnie nie miał. Trzeba tez mieć na uwadze, że Sony miał podpiętego kita 18-55mm co też może mieć jakiś wpływ na jakość filmu (nie wiem co było podpięte do Canona).

A230 | S.18-55 | T.70-300 |
wratislavian
Początkujący

mnie bardziej ciekawi to, że podczas zmiany kadru występują takie zniekształcenia obrazu. jakby matryca sczytywała obraz po kolei. z góry do dołu a nie jednorazowo z całej powierzchni.

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Zastanawia mnie gdzie w tym filmie jest jakiekolwiek porównanie...... :|

Przecież to jest zwykła recenzja video ;)

Może warto by przetłumaczyć sobie co mówi ów Mike Zawadzki bo wyciąganie wniosków na podstawie obrazków, że na początku recenzji jest widoczny C550D(T2i) obok a55 nic nie znaczy....

Planistigmat
Początkujący

Fimiki sa krecone w skrajnie roznych warunkach, bo jeden pod swiatlo, drugi ze swiatlem, najprawdopodobniej obiektywami zupelnie innej klasy, no i D5D Mk II nijak nie mozna porownac do A55, bo to sprzet nawet nie z tej samej polki cenowej.
Rownie dobrze mozna by spytac dlaczego kukuruźnik lata, a lodz podwodna nie lata.
Proponuje zamknac temat, takie porownania sa zupelnie bez sensu.

profile.country.pl_PL.title
bartYNP
Nowicjusz

i tak najlepszy jest dźwięk 10 klatek na sekundę i potem stwierdzenie że podobną rzecz potrafi inny aparat za ...... USD i znowy terkot :c4

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

A ja po raz kolejny powiem. To nie jest żadne porównanie! :)

profile.country.pl_PL.title
bartYNP
Nowicjusz

Fakt Lajam, nawet autor filimku nie nazwał tego porównaniem...

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

bartYNP napisał(a):

Fakt Lajam, nawet autor filimku nie nazwał tego porównaniem...

ale, jak już jesteśmy na porównaniach to proszę: c550d i a55
http://www.youtube.com/watch?v=kHPaVD0pHpQ