anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

canon 7d nikon d300 czy sony alpha850?

czb.lechu
Początkujący

canon 7d nikon d300 czy sony alpha850?

Witam wiem, że jest to forum sony i pewnie będziecie obstawiać przy sony, ale może znajdzie się ktoś obiektywny....

Chce zmienić alphe 300+minolta 50mm. 1.7f+tamron 17-50 f2.8 i hvl-58 na któryś z w/w aparatów i kompletnie nie wiem który wybrać. Z jednej strony jestem przyzwyczajony do sonego, ale denerwują mnie jego szumy i dość wolna praca af. no i ogolnie ostatnio mi szwankuje...dlatego tez myślę o zmianie.
Sony 850 oferuje pełną klatkę ale później ceny obiektywów mnie dobiją, Bo z moich to chyba tylko minoltę mogę podpiąć?

co sądzicie o w/w aparatach?

Pozdrawiam Leszek

78 ODPOW. 78
Creatoor
Początkujący

Matti napisał(a):

Moj przyjaciel ma 7D i porownywalismy sobie :) Obiektywy, ktorymi sie bawilismy to Sigma DG 15mm Fisheye f2.8

A mnie nadal interesują wyniki tego testu. Pomiary, wykresy... różnice czasów w minutach...no może przesadziłem, w sekundach. No nie sądzę, że w ułamkach sekund bo to trudno zauważyć.

profile.country.en_GB.title
Deviant.
Użytkownik

Będę miał panowie możliwość rozwikłania frapującego was zagadnienia. Jako, że mam do dyspozycji obie pełne klatki z bagnetem A oraz szereg obiektywów. Ponieważ testowanie obiektywów silnikowych (ultradźwiękowych) nie ma sensu - do testu pójdzie moja Sigma 70-200 f/2.8 (śrubokręt)
Jedyny obecnie problem, to zdobycie takiej samej sigmy pod canona (z śrubokrętem).
Nie będę mierzył czasu, bo to sensu nie będzie miało żadnego, tym bardziej, że zwyczajnie bardzo łatwo o wystąpienie w takich warunkach błędów pomiarowych mogących mieć wpływ na ostateczny werdykt.

profile.country.pl_PL.title
Matti-----
Początkujący

Tompac, sprawdzalismy to na Sigmach bez silnika HSM.

profile.country.pl_PL.title
alcazarc
Początkujący

Tomek69N napisał(a):

Nie rozumiem co tu jest niezrozumiałego.

Creatoor napisał(a):

Nie rozumiem czego nie rozumiesz? Do czego odnieść Twoją wypowiedź? Jeśli odnosisz się do mojej wypowiedzi to nie doczytałeś jej dobrze. Piszę tutaj o przewadze szkieł do Sony bo w porównaniu do Nikona nie muszą mieć w sobie układów stabilizacji.

troszkę mnie przerażacie Panowie , no ale cóż rozumiem ta nasza religia musi uważać na wewnętrznych wrogów. :smileythumbsup:

PS: a tak na marginesie czytanie ze zrozumieniem w obie strony jest bardzo wskazane. :c4

profile.country.en_PL.title
tompacan
Nowicjusz

Matti napisał(a):

przecież Canon nie ma wiertarki?

Creatoor
Początkujący

Alcazar napisał(a):

no ale cóż rozumiem ta nasza religia musi uważać na wewnętrznych wrogów.

I po co był ten sarkazm... Upewniłeś mnie jedynie w tym, że nie chcesz zrozumieć o czym pisze.
Więc wyłożę to łopatologicznie.
Zawodowo pracuję na systemie Nikona i prawdopodobnie jeszcze długo tego nic nie zmieni. Nie narzekam na niego ale widzę plusy i minusy. Czy gdybym napisał, że system Nikona i jego szkła są boskie a Sony robi gnioty to byłbyś zadowolony?
Tylko dlatego, że napisałem prawdę - że widzę przewagę szkieł Sony nad Nikonem to piszesz takie brednie. Mam kłamać? Napisałem to, bo jestem PRZEKONANY NAMACALNIE o tym, że obiektywy Sony i do Sony Zeissa są lepsze, nie dlatego że jestem dumnym posiadaczem A200... Nie dostaję profitów od Sony i nie mam zamiaru wchodzić w 'żyć' nikomu z tej firmy ani nikomu na forum, więc daruj sobie takie uwagi, a sam módl się do czego tam chcesz.

tompac napisał(a):

Matti napisał(a):

http://klubkm.pl/forum/images/smilies/oops.gif To był cios poniżej pasa... :smileythumbsup:

tompacan
Nowicjusz

Creatoor napisał(a):

http://klubkm.pl/forum/images/smilies/oops.gif To był cios poniżej pasa... :thumbsup:

sugerujesz ze ostrzyli manualnie :o

profile.country.en_GB.title
Deviant.
Użytkownik

tompac napisał(a):

W takim razie nie mamy co mówić o testach - chyba, że ktoś się uprze i chce testować obiektywy USM vs. śrubokręt, co moim zdaniem jest nieporozumieniem, ale może tylko ja tak myślę...?

tompacan
Nowicjusz

Deviant napisał(a):

co moim zdaniem jest nieporozumieniem, ale może tylko ja tak myślę...?

Nie tylko Ty tak myślisz bo wiele osób sądzi, że wiertarka nie może konkurować z napędem ultradźwiękowym. A ja z własnego doświadczenia wiem, że są szkła i to nie mało, które przeczą takiej tezie.

Creatoor
Początkujący

tompac napisał(a):

sugerujesz ze ostrzyli manualnie :o

tak... na osełce... http://klubkm.pl/forum/images/smilies/butcher.gif