Podziel się wrażeniami!
Witam wiem, że jest to forum sony i pewnie będziecie obstawiać przy sony, ale może znajdzie się ktoś obiektywny....
Chce zmienić alphe 300+minolta 50mm. 1.7f+tamron 17-50 f2.8 i hvl-58 na któryś z w/w aparatów i kompletnie nie wiem który wybrać. Z jednej strony jestem przyzwyczajony do sonego, ale denerwują mnie jego szumy i dość wolna praca af. no i ogolnie ostatnio mi szwankuje...dlatego tez myślę o zmianie.
Sony 850 oferuje pełną klatkę ale później ceny obiektywów mnie dobiją, Bo z moich to chyba tylko minoltę mogę podpiąć?
co sądzicie o w/w aparatach?
Pozdrawiam Leszek
Matti napisał(a):
Moj przyjaciel ma 7D i porownywalismy sobie Obiektywy, ktorymi sie bawilismy to Sigma DG 15mm Fisheye f2.8
Będę miał panowie możliwość rozwikłania frapującego was zagadnienia. Jako, że mam do dyspozycji obie pełne klatki z bagnetem A oraz szereg obiektywów. Ponieważ testowanie obiektywów silnikowych (ultradźwiękowych) nie ma sensu - do testu pójdzie moja Sigma 70-200 f/2.8 (śrubokręt)
Jedyny obecnie problem, to zdobycie takiej samej sigmy pod canona (z śrubokrętem).
Nie będę mierzył czasu, bo to sensu nie będzie miało żadnego, tym bardziej, że zwyczajnie bardzo łatwo o wystąpienie w takich warunkach błędów pomiarowych mogących mieć wpływ na ostateczny werdykt.
Tompac, sprawdzalismy to na Sigmach bez silnika HSM.
Tomek69N napisał(a):
Nie rozumiem co tu jest niezrozumiałego.
Creatoor napisał(a):
Nie rozumiem czego nie rozumiesz? Do czego odnieść Twoją wypowiedź? Jeśli odnosisz się do mojej wypowiedzi to nie doczytałeś jej dobrze. Piszę tutaj o przewadze szkieł do Sony bo w porównaniu do Nikona nie muszą mieć w sobie układów stabilizacji.
Matti napisał(a):
Alcazar napisał(a):
no ale cóż rozumiem ta nasza religia musi uważać na wewnętrznych wrogów.
tompac napisał(a):
Matti napisał(a):
przecież Canon nie ma wiertarki?
Creatoor napisał(a):
http://klubkm.pl/forum/images/smilies/oops.gif To był cios poniżej pasa...
tompac napisał(a):
przecież Canon nie ma wiertarki?
Deviant napisał(a):
co moim zdaniem jest nieporozumieniem, ale może tylko ja tak myślę...?
tompac napisał(a):
sugerujesz ze ostrzyli manualnie