anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Chce kupić A850

3853-----
Początkujący

Chce kupić A850

Witam
Mam obecnie A200, lecz się cały czas rozwijam i chce teraz zainwestować w coś droższego.
Kilka pytań:
1. Na A200 na pokrętełku mam dużo opcji (zdjęcia:portretowe,krajobraz,góry,itd) a na A850 są cyfry 1 2 3 i nie wiem co to znaczy???
2. Pamiętam aparaty które miały 3Mpx teraz mam 10Mpx i jest ogromna różnica a A850ma ich aż 24. Będzie znaczna różnica w jakości zdjęcia jak przejdę z 200 na 850??
3. Czy ta Alpha nada się do fotografii przyrodniczej tzn. zwierzaczków??

Z góry dziękuję za fachowe odpowiedzi na moje pytania:)
Pozdrawiam
:c56

19 ODPOW. 19
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Napisz proszę jaką masz optykę - to najważniejsze.

1,2,3 na pokrętle po przywołanie ustawień jakie można zapisać w pamięci.

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Witam
Mam obecnie A200, lecz się cały czas rozwijam i chce teraz zainwestować w coś droższego.

zainwestuj w szkła! Bo korpus to tylko zatyczka do obiektywu :c20

1. Na A200 na pokrętełku mam dużo opcji (zdjęcia:portretowe,krajobraz,góry,itd) a na A850 są cyfry 1 2 3 i nie wiem co to znaczy???

pamięć - czyli ustawienia, które sobie zapisujesz i przywołujesz 1,2 lub 3 - lubię to, bo mam kilka swoich ustawień (np. studyjne)

2. Pamiętam aparaty które miały 3Mpx teraz mam 10Mpx i jest ogromna różnica a A850ma ich aż 24.

przydaje się przy kadrowaniu - często muszę to robić i w tedy nadmiar pixeli okazuje się czymś niedocenionym.

Będzie znaczna różnica w jakości zdjęcia jak przejdę z 200 na 850??

to tylko aparat. Ja nie wiem, czy Ty zrobisz lepsze zdjęcia, ale ja jestem zadowolony z przejścia na matrycę FF, no ale ja jestem z innej kategorii (portret itd.)

koledzy Mitech i StachP robią zdjęcia przyrodnicze alfami. Jeden 850tką, a drugi :c18 chyba 700tką. W tej fotografii bardziej się liczy szkło, niż korpus. Nie mniej jednak matryca CMOS się przydaje w trudnych warunkach.

Ja na Twoim miejscu polowałbym na używaną 700tkę lub kupił 550tkę - z racji szybkości (FPS), a za zaoszczędzoną kasę kupił dobre, długie i jasne szkło.

Początkujący

A to już wszystko dla mnie jasne jest. Wcześniej właśnie myślałem o A700 i 550, ale coś mnie ciągnęło do tej 850 lub 900. szkło już mam upatrzone i lada miesiąc już będzie moje:)

Dziękuję za odpowiedz, wszystko jasne i zrozumiałe.
Pozdrawiam!

minoltex
Nowicjusz

Sony DSLR-A850 to nieziemski sprzęt !, ja osobiście dlatego wszedłem w system Sony ponieważ oferuje pełną klatkę za w miarę rozsądne ceny.
Jedną z podstawowych spraw które trzeba mieć na uwadze to wybór odpowiedniego rodzaju obiektywu, które muszi być projektowany na pełną klatkę ( to znaczy fizyczne romiary , takie szkiełko nie będzie winietować i będzie dawało nieporównywalnie lepszą rozdzielczość z takiej lustrzanki.
Droga sprawa to mniejsze szumy z takiego aparatu , w takim przypadku można sobie pozwolić na wyższe ISO.

minoltex
Nowicjusz

jasne że będzie odpowiednia , tak jak powiedziałem, będziesz mógł stosować wyższe ISO

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

minoltex napisał(a):

jasne że będzie odpowiednia , tak jak powiedziałem, będziesz mógł stosować wyższe ISO

W teorii tak, w praktyce ISO 1600 wzwyż wygląda jednak lepiej na a550.

Norbert-----
Początkujący

Jak masz pełnoklatkowe szkło minimum 300mm to się da ;) ...pamiętaj że przy FF ogniskowa w porównaniu do A200 się "skróci" i w wizjerze fotografowany obiekt będzie wydawał się bardziej oddalony niż w wizjerze APSC. Jakbyś chciał fotografować ptaki to przy FF przydałoby się 400mm (lub minimum 300mm przy zamaskowanym stanowisku)
Do fotografowania zwierząt moim zdaniem generalnie apsc jest lepsze....

3853-----
Początkujący

Czyli podsumowując, najlepszym rozwiązaniem będzie A550 + Sony 70-400mm f/4-5.6 G SSM (SAL-70400G) I wystarczy 8-)
Dziękuje bardzo i zabieram się już niebawem za realizacje moich planów:)
Pozdrawiam

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Czyli podsumowując, najlepszym rozwiązaniem będzie A550 + Sony 70-400mm f/4-5.6 G SSM (SAL-70400G) I wystarczy 8-)

jeszcze się upewnij u kolegi Strix - z tego co kojarzę to używa tego zestawu do podobnej tematyki zdjęć :c20