Podziel się wrażeniami!
Witam
Mam obecnie A200, lecz się cały czas rozwijam i chce teraz zainwestować w coś droższego.
Kilka pytań:
1. Na A200 na pokrętełku mam dużo opcji (zdjęcia:portretowe,krajobraz,góry,itd) a na A850 są cyfry 1 2 3 i nie wiem co to znaczy???
2. Pamiętam aparaty które miały 3Mpx teraz mam 10Mpx i jest ogromna różnica a A850ma ich aż 24. Będzie znaczna różnica w jakości zdjęcia jak przejdę z 200 na 850??
3. Czy ta Alpha nada się do fotografii przyrodniczej tzn. zwierzaczków??
Z góry dziękuję za fachowe odpowiedzi na moje pytania:)
Pozdrawiam
kris napisał(a):
koledzy Mitech i StachP robią zdjęcia przyrodnicze alfami. Jeden 850tką, a drugi chyba 700tką. W tej fotografii bardziej się liczy szkło, niż korpus. Nie mniej jednak matryca CMOS się przydaje w trudnych warunkach.
kris napisał(a):
Ja na Twoim miejscu polowałbym na używaną 700tkę lub kupił 550tkę - z racji szybkości (FPS), a za zaoszczędzoną kasę kupił dobre, długie i jasne szkło.
mitech napisał(a):
a mitech nie robi przypadkiem aby 900tką
kris napisał(a):
mitech napisał(a):
a mitech nie robi przypadkiem aby 900tką
mea culpa - faktycznie robisz 900tką
ale czymże to się różni, drobnostkami jedynie
dziękuję, nie skorzystam z tej propozycji
kris napisał(a):
dziękuję, nie skorzystam z tej propozycji
A ja mam pytanko do posiadaczy A850/900 jak rozpoznać przy zakupie czy sprzęt jest fabrycznie nowy. Zamówiłem niedawno zestaw, przy odbiorze chcę jakoś to sprawdzić aby nie dać się naciągnąć na tzw nowy używany aparat:-). Czy karton A900/850 ma tzw plomby?, czy akcesoria typu aku są hermetycznie zapakowane?, jak najszybciej sprawdzić taki sprzęt?
opakowanie ma naklejkę przy klapce otwierającej. Czy bateria jest hermetycznie zamknięta nie pamiętam, ale co to zmieni ? Naklejkę można odkleić, a baterię włożyć z innego aparatu. Tak naprawdę to jedynym sposobem na 100% pewność, jest sprawdzenie stanu licznika w serwisie.
kris napisał(a):
Czy bateria jest hermetycznie zamknięta nie pamiętam, ale co to zmieni ?
900-tka w krzaki jak najbardziej. Jak odpalisz tryb seryjny, to każde zwierze myśli, że to klekocze bocian i żadne nie ucieknie.
pixelangel napisał(a):
A ja mam pytanko do posiadaczy A850/900 jak rozpoznać przy zakupie czy sprzęt jest fabrycznie nowy. Zamówiłem niedawno zestaw, przy odbiorze chcę jakoś to sprawdzić aby nie dać się naciągnąć na tzw nowy używany aparat:-). Czy karton A900/850 ma tzw plomby?, czy akcesoria typu aku są hermetycznie zapakowane?, jak najszybciej sprawdzić taki sprzęt?