Podziel się wrażeniami!
Witam
Mam obecnie A200, lecz się cały czas rozwijam i chce teraz zainwestować w coś droższego.
Kilka pytań:
1. Na A200 na pokrętełku mam dużo opcji (zdjęcia:portretowe,krajobraz,góry,itd) a na A850 są cyfry 1 2 3 i nie wiem co to znaczy???
2. Pamiętam aparaty które miały 3Mpx teraz mam 10Mpx i jest ogromna różnica a A850ma ich aż 24. Będzie znaczna różnica w jakości zdjęcia jak przejdę z 200 na 850??
3. Czy ta Alpha nada się do fotografii przyrodniczej tzn. zwierzaczków??
Z góry dziękuję za fachowe odpowiedzi na moje pytania:)
Pozdrawiam
Napisz proszę jaką masz optykę - to najważniejsze.
1,2,3 na pokrętle po przywołanie ustawień jakie można zapisać w pamięci.
Witam
Mam obecnie A200, lecz się cały czas rozwijam i chce teraz zainwestować w coś droższego.
A to już wszystko dla mnie jasne jest. Wcześniej właśnie myślałem o A700 i 550, ale coś mnie ciągnęło do tej 850 lub 900. szkło już mam upatrzone i lada miesiąc już będzie moje:)
Dziękuję za odpowiedz, wszystko jasne i zrozumiałe.
Pozdrawiam!
Sony DSLR-A850 to nieziemski sprzęt !, ja osobiście dlatego wszedłem w system Sony ponieważ oferuje pełną klatkę za w miarę rozsądne ceny.
Jedną z podstawowych spraw które trzeba mieć na uwadze to wybór odpowiedniego rodzaju obiektywu, które muszi być projektowany na pełną klatkę ( to znaczy fizyczne romiary , takie szkiełko nie będzie winietować i będzie dawało nieporównywalnie lepszą rozdzielczość z takiej lustrzanki.
Droga sprawa to mniejsze szumy z takiego aparatu , w takim przypadku można sobie pozwolić na wyższe ISO.
minoltex napisał(a):
jasne że będzie odpowiednia , tak jak powiedziałem, będziesz mógł stosować wyższe ISO
Czyli podsumowując, najlepszym rozwiązaniem będzie A550 + Sony 70-400mm f/4-5.6 G SSM (SAL-70400G) I wystarczy
Dziękuje bardzo i zabieram się już niebawem za realizacje moich planów:)
Pozdrawiam
Czyli podsumowując, najlepszym rozwiązaniem będzie A550 + Sony 70-400mm f/4-5.6 G SSM (SAL-70400G) I wystarczy
jeszcze się upewnij u kolegi Strix - z tego co kojarzę to używa tego zestawu do podobnej tematyki zdjęć