anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

czerwone plamki

xaeross
Początkujący

czerwone plamki

Czy ktoś spotkał się z powyższym błędem? Zauważyłem, że na niektórych zdjęciach są czerwone plamki. zawsze w tych samych miejscach chociaż na różnych zdjęciach. Czy to problem pyłków na szkle, lustrze czy błąd matrycy?

51 ODPOW. 51
oldguest
Początkujący

Aparat na gwarancji? Jeśli tak proszę skontaktować się z serwisem CSI albo z najbliższym Sony Centre. Niech się serwis temu przyjrzy.

xaeross
Początkujący

na gwarancji :) tydzień go mam dopiero. Przejde się jutro do sony center i zobacze co oni na to.
Dzieki za pomoc!

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

xaeross napisał(a):

Przejde się jutro do sony center i zobacze co oni na to.
Dzieki za pomoc!

Sugeruję od razu kontaktować się z serwisem CSI. Oni są wyspecjalizowanym serwisem lustrzanek Sony, czego o sklepach Sony Centre nie można powiedzieć. ;)

oldguest
Początkujący

Lajam napisał(a):

czego o sklepach Sony Centre nie można powiedzieć. ;)

Prosił bym pierwsze zobaczyć za co odpowiedzialne są Sony Centre. Sugeruję kontakt z najbliższym Sony Centre ponieważ jest to najprostszy sposób oddanie sprzętu do naprawy (SC odsyłają ekspresowo sprzęt do serwisów w przypadku Alfy jest to CSI). Chyba że ktoś sam woli zapakować sprzęt, zamówić kuriera, być akurat wtedy w domu jak kurier przyjedzie po paczkę a potem czekać aż przyjedzie. Każdy może sobie wybrać jak dostarczyć sprzęt do serwisu.

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

to najprostszy sposób oddanie sprzętu do naprawy

pod warunkiem, że w mieście lub w okolicy jest Sony Centre

Chyba że ktoś sam woli zapakować sprzęt, zamówić kuriera, być akurat wtedy w domu jak kurier przyjedzie po paczkę a potem czekać aż przyjedzie. Każdy może sobie wybrać.

Nie wiem w czym problem ? Wielu kurierów korzysta z dobrodziejstwa XXI w. i dzwoni na komórkę.

Możliwość oddania sprzętu do serwisu poprzez salony SC to świetna sprawa :smileythumbsup:
mimo wszystko uważam,że im mniej pośredników po drodze tym lepiej ;)

xaeross - gdybyś się zdecydował na oddanie sprzętu do serwisu w celu diagnozy sprawy możesz jak wyżej CS Bielsko zaznaczył - oddać do SC lub bezpośrednio wysłać kurierem do serwisu:
C.S.I. Foto i Video
Ul. Żytnia 15
01-015 Warszawa
www.e-csi.pl
e-mail: info@e-csi.pl
tel. 022 3792090
Opis jak wysyłać sprzęt: http://e-csi.pl/csi_new/index.php?page=serviceHowToSend
wysyłaj kurierem DPD nr klienta 53833.

Początkujący

do sony center mam jakies 300m.. do sklepu w którym go kupiłem z 800m ale co to jest CSI?

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

xaeross napisał(a):

co to jest CSI?

C.S.I. to autoryzowany serwis lustrzanek SONY i to tam odbywają się naprawy aparatów (DSLR)

Lajam.
Expert

xaeross napisał(a):

do sony center mam jakies 300m.. do sklepu w którym go kupiłem z 800m ale co to jest CSI?

Jeśli mieszkasz w Warszawie to możesz się osobiście udać do CSI i spytać czy to co zaobserwowałeś na zdjęciach jest jakąś wadą..

Kris podał Ci dokładne namiary na serwis w poście powyżej.

oldguest
Początkujący

kris napisał(a):

Nie wiem w czym problem ?

Sony Poland podjęło takie kroki aby podniósł się standard obsługi serwisowej widać jakiś cel w tym był.

xaeross
Początkujący

tiaa... warszawa.. a moze liverpool :) ?? bo tutaj właśnie mieszkam