Podziel się wrażeniami!
Czy lustrzanka 550 jest dobra dla amatora fotografii?
Chcę sobie ją kupić. Czy lepiej kupić od razu z 2 obiektywami 18-50 i 50-200 za 3100zł. czy z jednym 18-50 za 280zł?
Jakie są wady, a jakie zalety tego aparatu??
I co więcej możecie mi o nim powiedzieć, lub zaproponować inny (lepszy) w podobnej cenie.
Zastanawiałam się nad nikonem D90, ale podobno jest ciężki co dla dziewczyny jest złe...
Liczę na waszą pomoc!!!!
Super, więc już nie mam wątpliwości.
Dzięki Szfendak.
Mam jedno jeszcze ważne dla mnie pytanko, jakiś dobry poradnik co z czym się je?
Jest coś takiego? Czy raczej tylko robienie zdjęć, bo jak czytam to niby wiem o co chodzi, ale już za moment już nic nie wiem.
Mam miesiąc do wakacji i chciałabym już chodź troszkę poznać co mam zrobić aby uchwycić np płynącą wodę itd.
Chodzi mi o uchwycenie np wodospadów.
Może jest coś dobrego, godnego polecenia?
Powiem szczerze, że to forum jest bardzo pozytywne- widać że ludzie, którzy tutaj się znajdują chcą pomóc. To też był jeden z argumentów za sony( przynajmniej dla mnie).
A tym czasem życzę wszystkim dobrej nocki- dobranoc
muniak79 napisał(a):
Mam jedno jeszcze ważne dla mnie pytanko, jakiś dobry poradnik co z czym się je?
Witam ponownie,
Mam kolejne pytanko, czy pilot RMT-DSLR1 pasuje do 550, ponieważ wymienione są 700 i 900 a 550 nie ma.
Podobno przydatna rzecz przy długich czasach naświetlania.
Jak ostatnio sprawdzałam sprzęcik, tylko jedno mnie zastanowiło, mianowicie to że niektóre zdjęcia wychodziły jakby mniej nasycone kolorami. Dzień był słoneczny. Macra wychodziły ok.
A z obiektywu 18-55 niektóre były takie "szare", dopiero po obróbce w kompie wychodziły ok.
Czy mam dokupić jakiś filtr na obiektyw, aby zdjęcia były kolorowe zawsze?
Strefa twórcza na vivid i będziesz miała cały czas nasycone kolorki (a tak z ciekawości jpg czy rawy ? bo jak rawy to nie ma to znaczenia i tak)
co do pilota
http://www.sony.pl/product/dsa-other-ac ... ompatibles" target="_blank
muniak79 napisał(a):
Witam ponownie,
Mam kolejne pytanko, czy pilot RMT-DSLR1 pasuje do 550
Witam. Czy mógłbym prosić o dane tego super taniego pilota ?
firma JJC, model RM-E10
chciałbym nadmienić, że muniak jest koleżanką
w jpg robiłam te zdjęcia.
właśnie nabyłam pilocik. jak tylko będę mieć chwilkę muszę go wypróbować.
Lubię robić zdjęcia i mam nadzieję że będę z czasem wykorzystam możliwości aparatu.
Na razie skompletowałam moim zdaniem za dobry zestaw do robienia zdjęć dla amatora ale mam nadzieję że z czasem wykorzystam go w pełni
dzięki za odpowiedzi
pozdrawiam
Aguś