Podziel się wrażeniami!
Gdzie można dostroić AF w minoltowskich obiektywach razem z A300? W serwisie Sony? Dużo to kosztuje w założeniu, że aparat mamy na gwarancji?
drago747 napisał(a):
Gdzie można dostroić AF w minoltowskich obiektywach razem z A300? W serwisie Sony? Dużo to kosztuje w założeniu, że aparat mamy na gwarancji?
A nie nie... Tu mowa o Minolcie 100-200mm f/4.5 co to ją zamierzam kupić Takie planowanie póki co
drago747 napisał(a):
A nie nie... Tu mowa o Minolcie 100-200mm f/4.5 co to ją zamierzam kupić Takie planowanie póki co
Nie wiem... hm, słyszałem dobre opinie o tym szkle więc chyba się pokuszę bo mam niedostatek powyżej 70mm , a Jupitera rozwaliłem... Zakładam ewentualne problemy, więc dobrze się upewnić
Nie chcialem zakladac nowego tematu, bo w sumie prawie o tym samym. O AF, a wlasciwie jego wadzie. Podczas sesji z kolezanka w plenerze, pojawil mi sie nagle BF. Do pewnego zdjecia wszystko trafione w punkt, od pewnego zdjecia wszystko przesuniete. W domu na tablicy to samo wyszlo, na 3 szklach AF, wiec wina lezy po stronie body. Dziwne, ze tak nagle sie pojawilo. Aparat jutro zostanie wysnaly do Warszawy, na regulacje. Mam nadzieje, ze po paru dniach na OIOM-ie, moja a300 wroci do pelni zdrowia.
trochę to dziwne zwłaszcza że płytka z czujnikami AF-u jest dosyć stabilna
Tez sie zdziwilem, ale BF u mnie to fakt. Pakuje obiektyw i body i wysylam, zeby chlopaki w warszawie sie juz odpowienio tym zajeli. Moze przy okazji mi poczyszcza matowke.
Sqarpi napisał(a):
Moze przy okazji mi poczyszcza matowke.
Jak mi zostawia takie syfki na matrycy, to mniej przyjemnie bedzie im sie ze mna rozmawialo. Ja wysylam z obiektywem, wiec licze, ze wszystko ladnie zostanie zrobione.