anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

GRIP - cena

profile.country.PL.title
Jacek80
Poszukiwacz

GRIP - cena

Czołem :)
Ja mam pytanie odnośnie ceny gripa do A500/550- VG-B50AM.
Ze zdjęć nie różni się funkcjami od VG-B30AM (który kosztuje i kosztował ok 600zł), więc skąd cena nowego gripa która wynosi ok 1200zł i jest niewiele niższa od rozbudowanego gripa do A900? :c7

65 ODPOW. 65
profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

A dlaczego sugerujesz, że jest tu winne Sony Polska, albo że ktokolwiek jest winien? Cena produktów w głównej mierze wynika z ich jakości i niezawodności działania, a nie z tego że jakiś oddział Sony powie dziś będzie taka cena.

oldguest
Początkujący

Cena referencyjna została obniżona do 800zł więc w takiej cenie maksymalnie powinien być dostępny w SC. Jest też także dostępny więc można zamówić do tygodnia jest.

oldguest
Początkujący

Gdy miałem A300 to chciałem mieć gripa. Nie stać mnie było na oryginalny, więc kupiłem Trevor. Idealnie komponował się z aparatem, działał bez zarzutu a kosztował mnie 196zł. Nie piszę tego, aby reklamować zamienniki tylko uzasadnianie wygórowanych cen wyjątkową, jakością jest mało przekonujące. A teraz inny przykład. Kupiłem A 550 w Polsce nowy za 2660 zł z dostawą, jako jeden z pierwszych. A teraz ile kosztują. Czy to znaczy, że mój jest gorszej jakości? Kolejny przykład, A550 nie ma dekielka na sanki lampy błyskowej (FA-SHC1AM). A jest to bardzo pożyteczny drobiazg. Kupiłem w Hongkongu za 16 zł z dostawą do domu. Dlatego że cena ustalona przez Sony za ten kawałek plastiku jest absurdalna, w tym przypadku argumentowanie wysoką, jakością jest przesadą.Rozumiem gdy chodzi o optykę, ale kawałek plastiku.

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

wiszko napisał(a):

Kolejny przykład, A550 nie ma dekielka na sanki lampy błyskowej (FA-SHC1AM). A jest to bardzo pożyteczny drobiazg.

:shock:
on jest pożyteczny ?
weź mi to wytłumacz, bo ja jakiś dziwny jestem i na żadnym z korpusów, do których dodawano ten "dings" - nie mam tego założonego ! Bo jest to strata czasu przy zakładaniu lampy, a nawet gdyby nie było lampy, to "brak" tego plastiku nie wpłynąłby na korzystanie z aparatu.

szogoon
Nowicjusz

ja też nie widzę użyteczności tej zaślepki ;)

oldguest
Początkujący

Pożyteczny:
Gdy idę na pola, łąki, w las, nad morzem itp. jako zabezpieczenie przed brudem. Nie jest to konieczne ale przydatne. Zdejmuje się błyskawicznie. Pewno jestem "dziwakiem" ale dbając o sprzęt nie mam problemów ze sprzedażą gdy wymieniam na inny, a kupujący są zadowoleni z zakupu a ja z ceny:)

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

brudem http://klubkm.pl/forum/images/smilies/blink.gif
mam nadzieję, że czasami korzystasz z aparatu nie myśląc o tym jak o eksponacie z muzeum :c20

Początkujący

Oczywiście. Ale lubię gdy sprzęt jest zawsze sprawny.Dbałóść jeszcze nikomu nie zaszkodziła.

profile.country.pl_PL.title
Bertone.
Poszukiwacz

wiszko napisał(a):

Kolejny przykład, A550 nie ma dekielka na sanki lampy błyskowej (FA-SHC1AM). A jest to bardzo pożyteczny drobiazg.

Nie mam lampy i długo nie będę jej mieć ... osłonkę mam ( nawet skusiłem się na zakup przy A300 w A700 jest w zestawie )
A czy była pożyteczna ... hmm :c18

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
oldguest
Początkujący

Skoro FASHC1AMS-40zł (cena Sony) nie jest pożyteczna, a cena ALCRSSAE i ALCBSSAE jest 20zł(cena Sony). Pokrywki są pożyteczne? To ustalanie cen przez sony jest dziwne.