Podziel się wrażeniami!
Czołem
Ja mam pytanie odnośnie ceny gripa do A500/550- VG-B50AM.
Ze zdjęć nie różni się funkcjami od VG-B30AM (który kosztuje i kosztował ok 600zł), więc skąd cena nowego gripa która wynosi ok 1200zł i jest niewiele niższa od rozbudowanego gripa do A900?
A dlaczego sugerujesz, że jest tu winne Sony Polska, albo że ktokolwiek jest winien? Cena produktów w głównej mierze wynika z ich jakości i niezawodności działania, a nie z tego że jakiś oddział Sony powie dziś będzie taka cena.
Cena referencyjna została obniżona do 800zł więc w takiej cenie maksymalnie powinien być dostępny w SC. Jest też także dostępny więc można zamówić do tygodnia jest.
Gdy miałem A300 to chciałem mieć gripa. Nie stać mnie było na oryginalny, więc kupiłem Trevor. Idealnie komponował się z aparatem, działał bez zarzutu a kosztował mnie 196zł. Nie piszę tego, aby reklamować zamienniki tylko uzasadnianie wygórowanych cen wyjątkową, jakością jest mało przekonujące. A teraz inny przykład. Kupiłem A 550 w Polsce nowy za 2660 zł z dostawą, jako jeden z pierwszych. A teraz ile kosztują. Czy to znaczy, że mój jest gorszej jakości? Kolejny przykład, A550 nie ma dekielka na sanki lampy błyskowej (FA-SHC1AM). A jest to bardzo pożyteczny drobiazg. Kupiłem w Hongkongu za 16 zł z dostawą do domu. Dlatego że cena ustalona przez Sony za ten kawałek plastiku jest absurdalna, w tym przypadku argumentowanie wysoką, jakością jest przesadą.Rozumiem gdy chodzi o optykę, ale kawałek plastiku.
wiszko napisał(a):
Kolejny przykład, A550 nie ma dekielka na sanki lampy błyskowej (FA-SHC1AM). A jest to bardzo pożyteczny drobiazg.
ja też nie widzę użyteczności tej zaślepki
Pożyteczny:
Gdy idę na pola, łąki, w las, nad morzem itp. jako zabezpieczenie przed brudem. Nie jest to konieczne ale przydatne. Zdejmuje się błyskawicznie. Pewno jestem "dziwakiem" ale dbając o sprzęt nie mam problemów ze sprzedażą gdy wymieniam na inny, a kupujący są zadowoleni z zakupu a ja z ceny:)
brudem http://klubkm.pl/forum/images/smilies/blink.gif
mam nadzieję, że czasami korzystasz z aparatu nie myśląc o tym jak o eksponacie z muzeum
Oczywiście. Ale lubię gdy sprzęt jest zawsze sprawny.Dbałóść jeszcze nikomu nie zaszkodziła.
wiszko napisał(a):
Kolejny przykład, A550 nie ma dekielka na sanki lampy błyskowej (FA-SHC1AM). A jest to bardzo pożyteczny drobiazg.
Skoro FASHC1AMS-40zł (cena Sony) nie jest pożyteczna, a cena ALCRSSAE i ALCBSSAE jest 20zł(cena Sony). Pokrywki są pożyteczne? To ustalanie cen przez sony jest dziwne.