anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

GRIP - cena

profile.country.PL.title
Jacek80
Poszukiwacz

GRIP - cena

Czołem :)
Ja mam pytanie odnośnie ceny gripa do A500/550- VG-B50AM.
Ze zdjęć nie różni się funkcjami od VG-B30AM (który kosztuje i kosztował ok 600zł), więc skąd cena nowego gripa która wynosi ok 1200zł i jest niewiele niższa od rozbudowanego gripa do A900? :c7

65 ODPOW. 65
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

ikar39 napisał(a):

dziwne bo u mnie w :c56 500 równomiernie

A masz oryginalny grip?

TMiN-----
Początkujący

Brus napisał(a):

"...podobnie jak model do A300 zużywa baterie równomiernie..."
pobiera z 1 i 2 równomiernie ,czy najpierw z 1 i po wyczerpaniu przechodzi na 2 ?

pobiera równocześnie.... testowałem organoleptycznie.... po rozładowaniu do 60 % zdjąłem gripa i włożyłem baterie po kolei ...jedna miała 60% druga 59 %.... Przed chwilą sprawdziłem ten do A500/550 i jest tak samo ...test wykonałem przy 80% zużycia baterii

TMiN-----
Początkujący

Brus napisał(a):

"...podobnie jak model do A300 zużywa baterie równomiernie..."
pobiera z 1 i 2 równomiernie ,czy najpierw z 1 i po wyczerpaniu przechodzi na 2 ?

Witam z tego co wiem najpierw pobiera z jednej a póżniej z drugiej baterii :c22

nie wiesz :D alfa digital działa inaczej niż oryginalny grip

ikar39-----
Początkujący

Nie zamiennik :c8

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

ikar39 napisał(a):

Nie zamiennik :c8

To dlatego bierze równomiernie.

Dla mnie to wielka wada, bo jak padnie akumulator to znaczy, że dwa już są wyładowane.
W oryginale najpierw opróżnia się jeden, potem drugi. W momencie gdy ten jeden się rozładuje, można go wyjąć i ładować w międzyczasie.

TMiN-----
Początkujący

to można gripa odkręcić i awaryjnie bateryjkę dobrą wsadzić do aparatu..... Poza tym to mnie jeszcze nigdy nie padł akumulator podczas pracy ... a cena jednego i drugiego skłania do refleksji, różnica w cenie ponad 500 zł jest dla wielu zaporowa.

oldguest
Początkujący

Znaczy ten nieoryginalny grip nie pociągnie na jednym akumulatorze?

TMiN-----
Początkujący

pociągnie ale bateria musi być oryg. na zamienniku sam w gripie nie zadziała

ikar39-----
Początkujący

Dla mnie bez znaczenia czy pobiera z każdej oddzielnie czy równomiernie,ważne jest że dobrze trzyma się body,prędzej wypstrykam kartę pamięci, niż się akumulatorki wyczerpią, a różnica w cenie kolosalna :rolling_eyes:

profile.country.pl_PL.title
maniak13
Początkujący

Koledzy ja wczoraj kupiłem zamiennik gripa do alfy 550 i jestem zadowolony.Materiały sa dobrej jakosci.Spust nie ma zadnego luzy.Poprostu jest oki.A co do baterii to na jednej potrafe cały mecz obleciec wiec nie wazne jak pobiera baterie :thumbsup: