Podziel się wrażeniami!
Jestem nowym posiadaczem Sony A350 i zaproponowano mi w sklepie żebym przedłużył sobie gwarancje na 5 lat za około 300zł. Warto ją wykupić czy dać sobie spokój
No to zaczynają się kolejne schody...
Zadzwoniłam dziś do punktu Sony Center w moim mieście, żeby się dowiedzieć czy tę gwarancję przedłużą mi tak od ręki, czy to trwa kilka dni, i miły Pan powiedział mi, że Gwarancję Extra można wykupić w ciągu 14 dni od daty zakupu sprzętu, więc już nie mogę jej wykupić... A w na stronie sony wyraźnie jest napisane, że w ciągu roku od daty zakupu...
Czekam, aż to sprawdzą i oddzwonią
Na zakup gwarancji extra masz rok. Sam ją kupiłem po 10 miesiącach, a po paru dniach od Sony dostałem pocztą kartę gwarancyjną ekstra.
Identycznie!!
Wykupiłem po-11 miesiącach.
martka napisał(a):
No to zaczynają się kolejne schody...
ja już to przeczytałam i pracownicy tego sklepu chyba też, bo jednak doszli do wniosku, że mogę przedłużyć gwarancje
kiedy faktycznie było tak,że miało się bodajże 14 dni na wysłanie dokumentów. Na szczęście SONY zrobiło fajny ukłon dla tych, którzy nie są zdecydowani lub nie wiedzą - możliwość przedłużenia gwarancji przez rok
kris napisał(a):
przede wszystkim osoby pracujące w Sony Centre to nie są pracownicy SONY (z wyjątkiem jednego sklepu), więc ma prawo taka osoba być niedoinformowana.
z czym przesadziłem ?
Odbiegamy powoli od tematu, ale kris ma rację. Nie wiemy ile dany pracownik/zmian faktycznie jest zatrudniona w salonie, nie wiemy jaką miał wiedzę o produktach Sony i czy odbył już jakieś szkolenia.
ps. widzę nowe emotki
kris napisał(a):
z czym przesadziłem ?