anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

gwarancja !!!

profile.country.pl_PL.title
itap85
Początkujący

gwarancja !!!

Posiadam aparat sony A300, jak do tej pory działał poprawnie.Wczoraj przeraził mnie dźwięk wydawany przy uruchamianiu sprzętu. Dzwonie dzisiaj do sklepu, gdzie został kupiony a tam uzyskuje informacje, że na ten model jest tylko 12 m-cy gwarancji ( mam aparat 17 m-cy) i dodatkowo Pan raczył mnie poinformować że mieli już przypadek z identyczną usterk, ale nie mogą nic zrobić bo jest po gwarancji. Zadzwoniłam więc do Salonu Sony i pracownik potwierdził, że w pewnym czasie na te aparaty producent dawał tylko rok gwarancji.

11 ODPOW. 11
armalite
Początkujący

itap85 napisał(a):

Nie było takiej możliwości, sprzedawca nawet nie wiedział że gwarancja była na rok a nie na dwa.

Nie było takiej możliwości, żebyś na karcie gwarancyjnej miał podbite "dwa lata", jeśli wydawali na rok.
Tadeusz ma rację - naprawa tego obiektywu jest zupełnie nieopłacalna. Albo kup 18-55, albo zacznij kompletować lepsze szkła korzystając z okazji :)

profile.country.pl_PL.title
alcazarc
Początkujący

itap85 napisał(a):

Zadzwoniłam więc do Salonu Sony i pracownik potwierdził, że w pewnym czasie na te aparaty producent dawał tylko rok gwarancji. To jest jakis SKANDAL, ten sprzęt nie kosztuje 200 zł. Napewno nic już nie kupie tej firmy i wszystkim będę odradzać........

SKANDALEM to jest nie przeczytanie przez ciebie gwarancji, proponował bym wy edytować tytuł tego wątku i nie wprowadzać zbędnego fermentu.

Zakup sobie nowego kita na Alle... za 140zł i ciesz się dalej robieniem zdjęć.