anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Jak oceniacie wasze lustrzanki?

malgosin
Początkujący

Jak oceniacie wasze lustrzanki?

Jak wy oceniacie swoje lustrzanki sony? (mam na myśli głównie 300 i 350). Czy zamienilibyście je np. na nikona D80? Słyszałam, że ponoć sony wolno chodzą itp. Powiedzcie jak wy oceniacie wasze i czy jakbyście mieli kupować jeszcze raz, to czy równierz zainwestowalibyście w Sony?
Z góry dzięki za odp ;)

79 ODPOW. 79
profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Misi3q napisał(a):

od razu 900, ja bym się 700 zadowolił :slight_smile: ...

apetyt rośnie w miarę jedzenia ;)

Początkujący

Dokładnie. Potem i alfa 900 byłaby "słaba".

Misi3q
Początkujący

kris napisał(a):

Misi3q napisał(a):

od razu 900, ja bym się 700 zadowolił :slight_smile: ...

apetyt rośnie w miarę jedzenia ;)

Wierzę :smileyhappy: ...

profile.country.pl_PL.title
destin6
Poszukiwacz

Moim zdaniem wszystko co Sony jest dobre :thumbsup:

alcazarc
Początkujący

no tu już uważam że wchodzimy w sferę kosmiczną, kolega pojechał po bandzie :)

Lestek------
Początkujący

Ja nie zmieniłbym obecnie nawet na 700tkę. Z banalnego powodu. 300tki nie mam opanowanej do tego stopnia żeby być zadowolonym ze zdjęć. Więcej z zadowalających zdjęć to kwestia szczęścia niż roztropnego ujęcia ale robię je z różną częstotliwością zaledwie od 10 grudnia kiedy to nabyłem trzysetunię. Mimo że jest to aparat uznawany za amatorski, potencjał ma duży i upłynie masa czasu nim go opanuję w stopniu zadowalającym. Niemniej jestem na tak. Jeszcze tylko dokupić 50-tkę, lampę i ten aparat wystarczy mi jeszcze na kilka lat wszak zdjęcia robią szkła i fotograf a nie body ;)

janvideo24
Początkujący

Witam.
Wybór uważam za słuszny, co teraz bym kupił ? A900 , ale z prostej przyczyny, wiem już do czego bym ją potrzebował. Ostatnio często spotykam się z zainteresowaniem ze strony osób fotografujących innymi markami. Oglądają i oceniają, patrzą na obiektyw również. Co zapięte jest z body. Pierwsze to człowiek, on wybiera co fotografuje, dwa to optyka, ona wpływa na jakość , trzy body. Pozwala łatwiej lub wolniej opanować sztukę fotografowania i fotografować .Tu właśnie, inno markowym osobom, podoba się obsługa alfy, prostota. Też to doceniam. W alfie mamy też spory zakres niezłych obiektywów. Każdy zauważa Zaissa, ooo to Sony z Zaissem ! Podoba się wygląd aparatu, niby mało ważne a jednak. No i najważniejsze. Każda alfa dobrze leży mi w dłoni, to zdecydowało o moim wyborze. Kupił bym więc teraz alfę, jak miał bym wybierać. Może na 900 jeszcze nie mam kasy , ale 700 lub następcę to pewnie już tak. Trochę mnie nawet denerwuje , bo następcy EL już są a o następcy 700 i wyżej jakoś nic nie słychać.
Pozdrawiam Koleżanki i Kolegów.
Jan

michal.stachu1
Początkujący

Moim zdaniem niema lepszej lustrzanki niż A300/350 na początku przygody z fotografią. Zgadzam się z janvideo24 - Alfa doskonale leży w dłoni. Jestem osobą leworęczną i na nic nie narzekam :)
Po opanowaniu A300 mam olbrzymi apetyt na A700 :nerd:
Pozdrawiam

wratislavian
Początkujący

Jak wy oceniacie swoje lustrzanki sony?
na 5-
Czy zamienilibyście je np. na nikona D80?
mam a300, d80 jest bardzo podobnym aparatem tyle, że sporo droższym. więc NIE
Słyszałam, że ponoć sony wolno chodzą itp.
nic takiego nie slyszałem. porównująć do d80 nic takiego nie zauważyłem
Powiedzcie jak wy oceniacie wasze i czy jakbyście mieli kupować jeszcze raz, to czy również zainwestowalibyście w Sony?
sony to najlepsze EL więc tak. powiem, że wziął był bym a200, ale ze promocja byla to prawie za to samo dostałem a300
Z góry dzięki za odp
proszę

profile.country.en_GB.title
Michal.
Poszukiwacz

wratislavian napisał(a):

mam a300, d80 jest bardzo podobnym aparatem tyle, że sporo droższym. więc NIE

Nie zgodziłbym się że jest to podobny aparat... o wiele trudniejszy w obsłudze, no i to co zauważyłeś jest dość drogi, miałem okazję się nim bawić przez jakiś czas i stwierdzam że lepiej mi jednak leży Alpha
No ale ciężko spodziewać się czegoś innego po forum Sony Alpha :P