Podziel się wrażeniami!
Witam jestem tutaj nowy...
Posiadam z Sony A200 z Kit-owym obiektywem.
Z fotografią bawię się coś od maja tego roku.
Jakies dwa dni temu zauważyłem kłopot z moją lustrzaną, jak dla mnie to bardzo dużo kłopot...
Gdy robie zdjęcie to w wizjerze widze co innego a na zdjęciu wychodzi co innego...
Mianowicie jakby kadr był przesunięty o 1/8 zdjęcia do góry!!
Czyli np. robie jakis portrecik to ucina mi brodę modelki a przy górze zdjęcia jest ponadto wieksza czesc tła!! O co tu może biegać i czy na gwarancji mi to uwzględnią..
A i jeszcze jedno, robie zdjęcia za pieniądze więc gdybym posłał do gwarancji moją lustrzanke to stracy sporo kasy... czy jest taka mozliwosc zeby mi dali jakis aparat inny w zamian?? na ten czas??
nie ma takiej możliwości jak "wypożyczenie" body a200 na czas naprawy.
Z Twojego opisu wynika, że masz problem z układem stabilizacji. W Twojej sytuacji masz dwa wyjścia (ja oparłbym się na pierwszym):
- przesunąć sobie terminy sesji/zleceń i wysłać sprzęt do naprawy (bezpośrednio do C.S.I. www.e-csi.pl)
- zarabiać i sobie radzić z problemem podczas kadrowania (zapas)
No terminów nie przesune bo to są dyskoteki, ale sesje można przesunąć...
A gdybym, zawiózł go do salony Sony?? czy musze wysyłac??
najszybszym rozwiązaniem jest bezpośrednia wysyłka do autoryzowanego serwisu
tutaj masz procedurę wysyłki: http://www.e-csi.pl/index.php?page=serviceHowToSend
Jeśli zależy Ci na szybkim załatwieniu sprawy to dostarcz sprzęt bezpośrednio do serwisu.
pozdrawiam
Grzesiek
albo trzeba pomyslec o zamienniku ( znaczy 2 aparacik , nawet zwykly kompakcik taki jak HX1) bo czasem roznie to bywa
krzyho4 napisał(a):
albo trzeba pomyslec o zamienniku ( znaczy 2 aparacik , nawet zwykly kompakcik taki jak HX1) bo czasem roznie to bywa