Podziel się wrażeniami!
Witam
Po wykonaniu jednej z fotek zauważyłem http://img24.imageshack.us/img24/9503/dsc01479k.jpg
3 jasne pixele...po powiększeniu
czy to noromalne ??? Co sądzicie....
Oddać aparat do serwisu...czy przy takich ustawieniach jest to jak najbardziej w normie....
norbertus20 napisał(a):
Bez żadnego powiekszenia , 4 widzę
gnembon napisał(a):
norbertus20 napisał(a):
To nie wiem jak to zrobiłeś, bo hotpiksele przez to, że są takie małe - widac je dopiero 1:1 i to przy wprawnym oku. Czyżby to nie gwiazdy na niebie?
gnembon napisał(a):
norbertus20 napisał(a):
To nie wiem jak to zrobiłeś, bo hotpiksele przez to, że są takie małe - widac je dopiero 1:1 i to przy wprawnym oku. Czyżby to nie gwiazdy na niebie?
Alf300 napisał(a):
Niestety ale nasze monitory są różne i czasami odbiór zdjęć też może być różny
no dobrze ale macie tak samo u siebie ???
a zrobiłeś to o czym ja pisałem ?
kris napisał(a):
a zrobiłeś to o czym ja pisałem ?
Taką odpowiedź otrzymałem od SONY...
"Autoryzowane Centrum Serwisowe Sony jest zobligowane do sprawdzania martwych pikseli aparatu przy ustawieniach ISO 1600 i czasie naświetlenia 1 sekunda. Gdy przy takich ustawieniach aparat nie wykazuje martwych pikseli, sprzęt uznawany jest za sprawny."
"Autoryzowane Centrum Serwisowe Sony jest zobligowane do sprawdzania martwych pikseli aparatu przy ustawieniach ISO 1600 i czasie naświetlenia 1 sekunda. Gdy przy takich ustawieniach aparat nie wykazuje martwych pikseli, sprzęt uznawany jest za sprawny."
Lajam napisał(a):