Podziel się wrażeniami!
Witam Was
Mam A550 od dwóch miesięcy i zauwżyłam ze jak wychodze na pole w lekki mrozik bo w trzaskające mrozy aparatu nie używam to przy włączonym ekranie LCD robi się na zmiane jaśniej zaraz ciemniej i tak skacze jasnosc w kółko. Czy Wam też się coś takiego zdarza? spotkał się ktoś z czymś takim czy moze mam jakąs wade ekranu i powinnam zgłosić reklamację??
Za odpowiedzi z góry dziękuję
Witam, na stronie 6 instrukcji napisano
W niskich temperaturach na
monitorze LCD może wystąpić
smużenie obrazu. Nie jest to usterka.
Po włączeniu aparatu w niskiej
temperaturze monitor LCD może być
chwilowo ciemny. Monitor zacznie
działać prawidłowo po rozgrzaniu
mechanizmu aparatu.
Tyle to ja wyczytałam, ale nie chodzi o ten objaw co w instrukcji tylko o to ze obraz się przyciemnia i zaraz znowu robi jaśniejszy. Gdyby to był objaw smużenia byłoby OK ale to jest nagła zmiana jasności i nie wiem czy to normalne czy to jakaś usterka.
tylko, że nawet jeśli to jest wada to ciężko zareklamować ponieważ w instrukcji jest wyraźnie napisane, że temperatura robocza co najmniej 0 stopni
To wystąpiło nawet w temperaturze 10 powyżej zera ale po 4 godinach przebywania na zewnątrz. Myślę że poobserwuje sprzęt na wiosne jak będą zdecydowanie wyższe temperatury i jeśli się będzie pojawiać dopiero zacznę interweniować. Gwarancje jeszcze mam 2 lata więc spoko.
to może wilgoć ?
była możliwość żeby się zawilgocił?
spoko panowie.. to nic zlego.. zadna wada.. tylko tak wlasnie ma byc. tam jest czujnik swiatla i wyswietlacz dopasowuje sie do oswietlenia. im jasniej jest tym mocniejsze podswietlenie.. ale wystarczy ustawic go w cieniu i ciemnieje
To logiczne ale aparat nie zmienia natężenia jasnosci ekranu w zależności od światła tylko to mruga jasniej ciemniej jasniej ciemniej wiec raczej nie nazwalabym tego regulacja jasności No nic czekam nainne warunki i sie porówna:)
O zawilgoceniu nie ma raczej mowy!
Dzieki za zainteresowanie Pozdrawiam
wyslij zapytanie do serwisu z dokładnym opisem problemu.
Aż głupio się przyznać, ale w momencie jak xaeros powiedział że to taka funkcja to zaczęłam obserwować sprzęt i okazuje się, że to czujniczek przy monitorze zasłaniałam i wszystko jest ok, gdy było jaśniej robi się jaśniejszy a gdy przysłoniłam ręką ciemniejszy, a zawsze jak mi właśnie się robił jaśniejszy ja przysłaniałam go ręka no i zmienial się znowu. Teraz już wiem co i jak. Ufff. Nie śmiejcie się 😛 taka mała gafa niedoczytanie instrukcji i problem gotowy