Podziel się wrażeniami!
prosto z konferencji na PMA
http://news.sel.sony.com/images/large/c ... onp_lg.jpg" target="_blank
nowy sensor Exmor HD CMOS i filmy full HD.
już szykuje kasę.
Też jestem nieszczególnie zachwycony tym wyłącznikiem tuż przy spuście - taki patent miałem w Praktikach ale od czasów kiedy zacząłem używać Minoltę 5setkę odwykłem. LCD na górze wydaje się zbędny jeśli się już dysponuje "bravią" z tyłu - to zostawiłbym z 700, bo niewiele jest jak dla mnie momentów kiedy potrzeba mi górnego wyświetlacza. Pytanie co stanie się z przyciskami, które były na górze wg mnie potrzebniejsze?
Tadeusz napisał(a):
Ale może będzie wyglądał ostatecznie jakoś normalnie...? Może...
Normalnie to jest tak, jak w aparacie, który używasz
Krzysztof napisał(a):
a ja z wyłącznika pod spustem bardzo bym się ucieszył. często mam tak, że przykładam aparat do oka a ten okazuje się wyłączony. wtedy muszę użyć drugiej ręki by go włączyć a ta już się ustawiła w naturalnej pozycji pod obiektywem. wszystko trwa, sceny mijają.
co do wyświetlacza na górze to muszę przyznać, że od czasu a900 przestawiłem tryb tylnego wyświetlacza i włączam go tylko gdy chcę zmienić coś czego nie da się dedykowanym guzikiem i kółkiem (Fn). bardzo mi taka praca odpowiada. szybko i sprawnie
Tadeusz napisał(a):
Krzysztof napisał(a):
Zgadza się. A że od lat używam Minolty, potem Sony, więc normalnie jest z wyłącznikiem z tyłu, a nie w miejscu kółka... jak w jakimś kompakcie czy Nikonie
Tomek69N napisał(a):
Zenita i Pentacona zapomniał?
Miałem blokadę i wyłącznik prądu w jednym. Pod spustem migawki. W trzech całkiem różnych Pentaconach. BCA, B100, MTL5.
To zazdroszczę. Mnie było stać tylko na Zenita. I tak kosztował 3 moje pensje (albo i 4)Tomek69N napisał(a):
Miałem blokadę i wyłącznik prądu w jednym. Pod spustem migawki. W trzech całkiem różnych Pentaconach. BCA, B100, MTL5.
Tadeuszu nie pamiętam żebym nerki albo inne organy oddawał do skupu. Milionerem byłem to fakt, a nawet multimilionerem tuż po wypłacie .
Zbaczamy z tematu.
Niemniej teraz posiadamy obaj 7setki czyli poprzednika aparatu - podmiotu dyskusji