Podziel się wrażeniami!
Witam.
Niedawno zakupiłem soniaczka a230Y z dodatkowym obiektywem 50-200, jak narazie jade na auto i zdjęcia jakościowo są super, (jak dlamnie porównując do zwykłego aparatu)
generalnie chodzi mi o robienie zdjęc ala krajobrazy, to znaczy osoby na pierwszym planie plus ostry drugi plan, tak jak to się robi na zwykłych aparatach, teraz jak reguluje ostrość to oczywiście tło jest rozmyte (tego mi brakowało w kompaktach)
poczytał bym instrukcje ale niemam pl, i dodam że czytam forum ale tak prostackich pytań jak moje niezauważyłem
Pozdrawiam
Instrukcję znajdziesz TUTAJ
art1 napisał(a):
generalnie chodzi mi o robienie zdjęc ala krajobrazy, to znaczy osoby na pierwszym planie plus ostry drugi plan
no właśnie jak to zassać, znaczy instrukcje o sciąga się jakiś czas i poten d...
Hej.
Ściąga się normalnie. Mogę podesłać Ci na mail (6,5MB), jeśli chcesz to napisz na PW.
a jest możliwość powrócić, wyzerować opcje, bo tak namieszałem że zdjęcia jakieś porozmywane mi wychodzą, niby mam możliwoś np. ustawić tylko wartość f a i tak migawka jest jakaś taka że rozmyte
art1 napisał(a):
a jest możliwość powrócić, wyzerować opcje, bo tak namieszałem że zdjęcia jakieś porozmywane mi wychodzą, niby mam możliwoś np. ustawić tylko wartość f a i tak migawka jest jakaś taka że rozmyte
Link bezpośredni do instrukcji w formacie .pdf :smileyarrow: http://pdf.crse.com/manuals/4140597321.pdf
art1 napisał(a):
generalnie chodzi mi o robienie zdjęc ala krajobrazy, to znaczy osoby na pierwszym planie plus ostry drugi plan, tak jak to się robi na zwykłych aparatach, teraz jak reguluje ostrość to oczywiście tło jest rozmyte (tego mi brakowało w kompaktach)
poczytał bym instrukcje ale niemam pl, i dodam że czytam forum ale tak prostackich pytań jak moje niezauważyłem
art1 napisał(a):
Witaj
Zapraszam do
lektury