Podziel się wrażeniami!
Witam, mam lustrzankę A300, otrzymałem ją w nagrodę za pewien konkurs, nie otrzymałem też żadnego rachunku/paragonu/nawet gwarancji... Otrzymałem go w Grudniu 2008 r. I w tym roku, zaczęły się problemy...
Pierwszym problem jest niesprawny AF w obiektywie - przy włączeniu/wyłączeniu brzęczy i nie ustawia ostrości, ten problem już tutaj rozpoznałem. Ale powstał kolejny, ucina wykonane zdjęcie, tzn jak jeden z kolegów tutaj określił - Robi zdjęcie monitora, a jest ucięty o 10 cm w górę... I rozwiązanie też znalazłem. I teraz moje pytanie jest takie...
Czy te uszkodzenia (nie z mej winy), da się po gwarancyjne naprawić w serwisie Sony i czy za nią coś zapłacę? Dzięki i pozdrawiam.
Gwarancję raczej na pewno dostałeś ze sprzętem, sprawdź dobrze pudełko po aparacie. Powinna by taka niebieska broszurka.
acinloop napisał(a):
Gwarancję raczej na pewno dostałeś ze sprzętem, sprawdź dobrze pudełko po aparacie. Powinna by taka niebieska broszurka.
Witam, poślę do serwisu i dam znać jak sytuacja będzie wyglądać... Dziękuje za chęci...
Witam! A więc, przepraszam za zwłokę - zbierałem fundusze. Oddałem do serwisu - Uszkodzony stabilizator obrazu, plus wymiana LCD - 615 złotych wyniosło wszystko + wysyłki. Dalej autofocus nie trybi i brzęczy.
Dlatego jutro udaje się z powrotem do serwisu. Problem znany był, bo zgłaszały się osoby z takim problemem, nie wiem tylko czy Soniacze mają wadę urodzoną?! Odradzam ten aparat każdemu, jak mnie się pyta o aparat. Pozdrawiam.
zwierzaqgd napisał(a):
Odradzam ten aparat każdemu, jak mnie się pyta o aparat. Pozdrawiam.
Tak, trzaskałem tylko kitem:) A nawet gdyby, to co? Sony ma cholernie drogie obiektywy. Uwierz mi, nie odradzam bez przyczyny czegoś znajomym. Na nikona jeszcze nie spotkałem by mi ktoś się skarżył.
Osobiście znam "Gazeciarzy" z Nikonem, i nie zgłaszają jakiś uwag.
zwierzaqgd napisał(a):
Tak, trzaskałem tylko kitem:) A nawet gdyby, to co? Sony ma cholernie drogie obiektywy. Uwierz mi, nie odradzam bez przyczyny czegoś znajomym. Na nikona jeszcze nie spotkałem by mi ktoś się skarżył.
zwierzaqgd napisał(a):
Kolego, podziękował za przygotowane linki, nic mi nie dają. Ja napisałem że z osób które znam, nie skarżyły się. I bazuje na nich:) Pozdrawiam i dobrej nocy.