anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Problem z aparatem.

profile.country.pl_PL.title
wewer24
Początkujący

Problem z aparatem.

Witam.
Posiadam Alphe 300. Mam problem. Aparat robi zdjęcia na programie, w warunkach pokojowych i ma bardzo wyski czas naświetlania. Po zrobieniu zdjęcia chce je zobaczyć i na wizjerze nic się nie pokazuje, fakt jest zrobione zdjęcie ale całkiem ciemne. przejrzałem aparat i nic nie znalazłem . W czym może być problem. Prosze o jak najszybsza odp bo potrzebny mi aparat a nie jest sprawny.

14 ODPOW. 14
wewer24
Początkujący

wy chcecie fotke , jak wam mówię że na programie P i na innych oprócz M nie robi mi żadnych zdjęć. Jest czarne tło. pokazuje się tylko czas, data i na jakich parametrach zostało wykonane zdjęcie. w jasnym pokoju jest f 8 a czas 1/120. To chyba nie jest ok.

Starosta.
Początkujący

A my chcielibyśmy naocznie to zobaczyć.
Czy to jakiś kłopot wstawić 2 zdjęcia :question:
Jedno w zrobione w trybie M, które Ci wychodzą. A drugie np. w trybie P, które masz ciemne.
Tylko wstaw zdjęcia z EXIFami.

Pozdrawia Starosta :grin:
profile.country.PL.title
szogoon
Nowicjusz

Nigdzie nie napisałeś, że na żadnym nie działa...

Na M jak sobie ustawię parametry to spoko robi foty ok tylko jak przełączę na P to jest kicha

- to nie jest równoznaczne z tym, że nie robi w ogóle zdjęć

poza tym, jeszcze raz powtórzę: chłopaki chcieli fotkę z exifem (co nazywasz czarnym tłem)
tam są zawarte cenne informacje, a Ty się upierasz przy swoim

jak nie chcesz żeby Ci pomóc to nie zakładaj tematu

kata-woj
Początkujący

wewer24 napisał(a):

wy chcecie fotke , jak wam mówię że na programie P i na innych oprócz M nie robi mi żadnych zdjęć. Jest czarne tło. pokazuje się tylko czas, data i na jakich parametrach zostało wykonane zdjęcie. w jasnym pokoju jest f 8 a czas 1/120. To chyba nie jest ok.

ale chyba plik jest zapisany na karcie? nawet czarny ;)

Misiek025
Początkujący

zawsze można reset ustawień cyknąć ... może coś jest przestawione