Podziel się wrażeniami!
Witam,
Mam mały problem, a więc
posiadam Alfe 200 i chce robić zdjęcia w RAW zapisują się w ARW
Kiedy wrzuca w photoshopa (wersja 8 ) wyskakuje że plik błędny czy coś podobnego,
Czytałam instrukcję, lecz nie lubię programu do obróbki obrazu od sonego. Czy jest jakiś sposób by można było przerabiać te zdjęcia odrazu w photoshopie?
Pozdrawiam Agnieszka
Zainstalować dodatek Camera Raw i powinno być ok
dzięki już szukam i próbuje
a jeśli Camera RAW Ci też nie spasuje, to proponuję zapoznać się z wersją trial Adobe Photoshop Lightroom Polecam wersję Beta 3, którą użytkownik może posiadać i użytkować aż to pojawienia się wersji finalnej 3, czyli około marca-kwietnia 2010.
właśnie camera raw nie odpala dalej są błędy ^^
jak dobrze że jest forum
A obrabia ktoś RAW-y w Image Data Conwerter z Sony. Miałem to na płycie która była z aparatem. Niby wszystko ok. ale nie wyostrza mi zdjęć.
Ważne jest aby ściągnąć camera raw kompatybilny z twoim Photoshopem 8, dodatkowo musisz sprawdzić jakie aparaty ta wersja obsługuje.
agusiapio napisał(a):
bocian583 napisał(a):
A obrabia ktoś RAW-y w Image Data Conwerter z Sony. Miałem to na płycie która była z aparatem. Niby wszystko ok. ale nie wyostrza mi zdjęć.
kris napisał(a):
agusiapio napisał(a):
Nie o to chodziło krisowi. Twój Photoshop nie współpracuje z pakietem Adobe Camera Raw powyżej wersji 2.4, a tam nie ma żadnej Alphy. A200, A300, A350 pojawiają się w wersji Camera Raw 4.4.1